The Dead Daisies komen tot bloei in de Bosuil

Facebookrssmail

De Guy Swinnen Band opent deze avond voor The Dead Daisies. Aanvankelijk stond de Guy Swinnen Band als headliner geprogrammeerd maar toen The Dead Daisies lieten weten nog een avondje vrij te hebben tussen 2 Duitse optredens door is in overleg en met toestemming van Guy Swinnen besloten om ook The Dead Daisies op dezelfde avond te laten spelen. Een win/win situatie voor zowel de Guy Swinnen Band als voor de Bosuil. The Dead Daisies trekken nu eenmaal meer publiek dan Guy Swinnen. De Bosuil is dan ook goed gevuld deze avond met ruim 450 bezoekers.

Guy Swinnen is vooral bekend als frontman van The Scabs waarmee hij inmiddels 40 jaar op de teller heeft staan. Ook met zijn eigen band timmert hij de laatste jaren succesvol aan de weg. Het repertoire van de Guy Swinnen Band sluit niet helemaal aan bij wat The Dead Daisies doen maar de bluesy rock met veel singer/songwriter invloeden wordt door het publiek goed ontvangen. Ook worden er enkele Scabs nummers en covers gespeeld. Het Coldplay-achtige nieuwe nummer dat staat op het nieuw binnenkort uitkomende album smaakt in ieder geval naar meer.

Dan is het tijd voor The Dead Daisies. Wat kan er misgaan als je de inmiddels 70 jaar oude levende legende Glenn Hughes als frontman in je band hebt? The ‘Voice of Rock’ tilt met zijn geweldige stem en virtuoos bas spel de Classic Rock die The Dead Daisies spelen naar een niveau dat net wat hoger ligt dan dat van collega bands. Ook de rest van de band zijn geen snotneuzen. De Australische gitarist David Lowy is de minst bekende van het kwartet. Hij speelde in Red Phoenix en mag bij The Dead Daisies slaggitaar spelen ter ondersteuning van gitaarvirtuoos Doug Aldrich onder andere bekend van Whitesnake. Last but not least hebben we dan nog drummer en showman Brian Tichy. Deze Amerikaan heeft onder andere achter de kit gezeten bij Foreigner en Ozzy Osbourne.

Het hele optreden lang hebben The Dead Daisies te kampen met een matig tot slecht geluid. Hierdoor komen met name de eerste 2 nummers niet echt uit de verf. Daarna wordt het allemaal wat beter maar juist de 2 sterke punten die The Dead Daisies onderscheiden van andere bands, namelijk de ongeëvenaarde zang van Glenn Hughes en het gitaarspel van Doug Aldrich en dan met name de solo’s zijn niet optimaal gemixt. De drums zijn te dominant te horen. Het is allemaal niet in de juiste verhouding. Jammer, volgende keer beter. The Dead Daisies en met name Glenn Hughes zenden veel “love” en positieve vibes naar het publiek uit. Na ieder nummer ‘I love you’ en ‘we play for the love of music’ komt het niet meer echt gemeend over en weten we het op den duur wel.

Het beste wordt tot het laatst bewaard. Na een ellenlange en volstrekt overbodige drumsolo wordt ‘Mistreated’ ingezet, kippenvel! Ook onvermijdelijke afsluiter ‘Burn’ is een hoogtepunt. De single ‘Radiance’ die ook op het nieuwe album wat eind augustus op de markt wordt geslingerd belooft veel goeds. Een zoals altijd een goed optreden van The Dead Daisies die garant staan voor een avond hoge school Classic Rock. Mijn advies aan iedereen is dan ook om ze in november te gaan bezoeken als ze ons landje weer aandoen om het nieuwe album te promoten. 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ