Beartooth walst Dynamo plat

Facebookrssmail

Het is woensdag 15 juni als Beartooth een uitverkochte show speelt in Dynamo. De Eindhovense zaal uitverkopen is wellicht geen grote uitdaging voor een band van het kaliber van Beartooth, maar voor een show die pas 2 weken van tevoren aangekondigd was is dit toch net even anders. Support zou eerst komen van het Britse Loathe, maar die hebben door omstandigheden hun tour moeten cancellen, gelukkig was direct hierna Nederlands trots Another Now aangekondigd als vervanger.

De muziek van Another Now bevat veel elektronische support, en dit in de mix naar voren laten komen is altijd wel een uitdaging. Desalniettemin weet Another Now dit perfect uit te voeren. Muzikaal klinkt de band als een muur van geluid; de drums, bass, gitaren en electronics komen als een hamer in je gezicht, en dat bedoelen we dan ook niet negatief. Ook qua interactie heeft Another Now het goed voor elkaar; wellicht is het het voordeel van in je thuisstad mogen spelen, maar het publiek reageert goed op de band. Na een half uur is de set van de band helaas voorbij, maar het publiek is goed opgewarmd!

Hoewel het eigenlijk een halfuur was, voelde door de goede muziekkeuze het wachten op Beartooth niet als een half uur. Aangezien het de eerste keer is dat de band met het nieuwe album ‘Below’ op zak in Nederland is, is het dan ook niet verbazend dat de band er meteen hard in besluit te knallen met de gelijknamige titeltrack. Heel even laat de band nog het idee dwalen dat ze wellicht het album van voor naar achter zouden spelen door direct op te volgen met ‘Devastation’, maar zodra het oudere ‘The Lines’ werd ingezet was al snel duidelijk dat dit niet het geval was.

Muzikaal heeft de band duidelijk alle remmen los, en hoewel de bass in het begin nog iets te hard staat in de mix, duurt het niet lang voor dat is bijgesteld. Hoewel er eigenlijk geen interactie nodig zou zijn met hoe opgezweept het publiek al is door alle muziek, neemt de charmante Caleb Shomo het publiek maar wat graag in zijn hand om het mee te laten zingen, of de grootste moshpit die Dynamo ooit heeft gezien te vormen. Combineer dit alles met een zeer effectieve lichtshow en je hoeft je niet meer af te vragen waarom de complete zaal immens warm aanvoelt.

De band raast tijdens de set meer dan de helft van laatste album ‘Below’ af, maar ook ‘Disgusting’, ‘Disease’ en ‘Aggressive’ komen aan bod in de grofweg 80 minuten die de band op het podium staat. En met een zaal die achterblijft als een bezwete, uitgeputte massa kan je maar een conclusie trekken: dit was een geslaagde avond.

Foto’s (c) Megan Keijzer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ