Myles Kennedy tovert de 013 om in een rockkroeg

Facebookrssmail

Op deze tropische vrijdagavond mag de Zweedse band Black River Delta het publiek opwarmen (voor zover dat nodig is). Deze Zweden zien er uit en spelen ook alsof ze uit de zuidelijke moerassen van Amerika komen. De zompige Bluesrock wordt door het publiek voor kennisgeving aangenomen. Het is overduidelijk dat de 013 is gekomen voor Myles Kennedy.

De Star Power van de frontman van Alter Bridge is niet dusdanig dat hij de main van de 013 geheel kan vullen. Het achterste gedeelte van de zaal is dan ook afgeschermd zodat het wat voller lijkt, ook het balkon is niet toegankelijk. De ongeveer 2/3 gevulde 013 heeft het desondanks prima naar de zin. Zelden heb ik zo’n relaxte en vriendelijke persoonlijkheid op een podium zien staan. Het hele optreden lang had de band te kampen met technische mankementjes maar waar andere muzikanten in de stress zouden schieten of het podium af zouden lopen blijven Myles en zijn drummer en bassist super kalm en relaxed; ondertussen het publiek vermakend met grappige anekdotes en wat meer achtergrondinformatie over hoe sommige nummers die hij geschreven heeft ontstaan zijn. Ook laat hij het publiek nog meezingen Freddy Mercury Live Aid Style.

Iedereen zingt en klapt bij ieder nummer enthousiast mee, ook is er gepaste stilte bij de wat meer emotioneel geladen nummers. De set is een mooie mix van zijn 2 solo albums (waarbij zijn beste nummer ‘The Ides Of March’ helaas vergeten wordt) afgewisseld met 3 numners van bands waar hij ook in zit of heeft gezeten, namelijk ‘High’ van The Mayfield Four, ‘All Ends Well’ van Alter Bridge en ‘World On Fire’ van Slash. De laatste 2 genoemde nummers zijn tevens de hoogtepunten van deze avond en worden alleen door Myles gespeeld.

Gedragen door zijn fantastische stem met een bereik van het schijnt 4 octaven en slechts ondersteund door zijn eigen gitaarspel krijgt hij de 013 stil. Je waant je niet in een concertzaal maar in een gezellige rockkroeg. Grote klasse als je dat allemaal in je eentje te weeg kunt brengen. Na de toegiften ‘Get Along’ en ‘Worried Mind’ beiden afkomstig van zijn laatste album ‘The Ides Of March’ houdt het trio het voor gezien. Het publiek tevreden achterlatend.

Setlist

 • 1 Wake Me When It’s Over
 • 2 A Thousand Words
 • 3 Devil On The Wall
 • 4 High (The Mayfield Four)
 • 5 Turning Stones
 • 6 Haunted By Design
 • 7 All Ends Well (Alter Bridge)
 • 8 The Great Beyond
 • 9 Songbird
 • 10 Year Of The Tiger
 • 11 Tell It Like It Is
 • 12 Love Can Only Heal
 • 13 World On Fire (Slash)
 • 14 In Stride

Toegiften

 • 15 Get Along
 • 16 Worried Mind
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ