Mushroomhead: Nu Metal leeft in Gebr. de Nobel

Facebookrssmail

Woensdagavond 11 januari brengt een avondje NU Metal naar Leiden. In Gebr. de Nobel staan de heren van Mushroomhead geprogrammeerd en het is alweer een tijd terug dat Mushroomhead voet zette in Nederland. Onder het motto, “Wij komen naar Nederland en nemen mee”, brengen de heren side project Ventana en Jackie LaPonza’s UnSaid Fate met zich mee. CrossFader, de beoogde opener van de avond, cancelde de show zonder opgaaf van reden waardoor de deuren een half uur later dan gepland opende…

Niet UnSaid Fate maar Ventana opent het bal en de gemaskerde mannen knallen van start, de eerste nummers zijn hard, rauw en smerig en het publiek in de Nobel is wakker. Een spontaan pitje ontstaat maar na de wervelende start zakt het tempo en daarmee ook de participatie van het publiek. Kartrekker van de band is Rick “St1tch” Thomas die muziek wil maken die hij in Mushroomhead niet kwijt kan en muzikaal zijn de bands dan ook niet te vergelijken. Naast Mushroomhead’s Rick zit Daniel Fox, een ander bandlid met roots bij de headliner, achter de drumkit. Scott Beck brult energiek de boel bij elkaar waarbij de clean vocals een flink struikelblok zijn. Het geluid was niet al te best, de bands hebben ervoor gekozen op geen PA man mee te brengen en de samples e.d. te brengen via een tablet.

Bij UnSaid Fate is het vocaliste Jackie LaPonza die een link naar Mushroomhead heeft. Muzikaal is het van een geheel andere orde wat UnSaid Fate brengt. Lekkere hardrock met de rauwe vocalen van boegbeeld Jackie zijn hier de ingrediënten. De zaal is weliswaar wat leger dan bij de voorgaande act maar zij die zijn gebleven kunnen UnSaid Fate waarderen en headbangen er vrolijk op los. Lekker rocksongs als ‘Our Addiction’ en ‘The Hyde’ zorgen voor een lekker ontspannen sfeertje. UnSaid Fate is een leuke band, Jackie en de mannen brengen een leuke show. Na afloop nam vocaliste uitgebreid te tijd om met fans op de foto genomen te worden.

En dan is daar het moment waarop een ieder heeft gewacht, Mushroomhead eindelijk weer eens op een Nederlands podium. De start van de show is niet wat een ieder er van verwacht heeft, technische problemen, zangers die niet te horen zijn maken het begin van de set tot een veredelde try out en dat is toch spijtig wanneer je hiernaar uit gekeken hebt. Na opener ‘Qwerty’ ging het mis, gelukkig duurt het ongemak niet te lang en is er nog voldoende te genieten. De geweldige podium aankleding die vooral door de lichteffecten tot een geweldig schouwspel wordt gemaakt. De percussionisten die het water doen opspatten bij iedere slag en zo een gekleurd effect creëren zijn op zich al een vertoning die de moeite waard is. Zanger Jeffrey Hatrix brengt de songs met enthousiasme en het lekkere op grunge georiënteerde nummer als ‘Out of My Mind’ of de brutere nummers als ‘Our Apologies’ en ‘Before I Die’ worden met enthousiasme ontvangen. Natuurlijk komt ook Jackie LaPonza de boel nog wat opleuken in o.a. het nummer ‘One More Day’ en dat maakt de cirkel weer rond. Mushroomhead zet een heerlijk show neer en de geluid problemen die zij aanvankelijk kenden worden hen vergeven.

Een heerlijk avondje metal in de Nobel!

Foto’s (C) Dirk van den Heuvel

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ