KINGFISHER SKY SPEELT IN BIJNA LEEG BAROEG

Facebookrssmail

Het is vrijdagavond 30 september als het tijd is voor een avondje femal fronted, gothic metal in de Baroeg in Rotterdam. De line up bestaat uit twee bands, Kingfisher Sky en Ann My Guard.

ANN MY GUARD.
Het is aan de Hongaarse band Ann My Guard om de avond te open. Ondanks dat zij de show pas om 20.00 uur aftrappen is de zaal nog redelijk leeg, hooguit een man of 25. Het drietal betreedt het podium en bedanken het publiek dat al aanwezig is.

De band is opgericht in 2007 en gaat dus al een tijdje mee. Ze zijn opgericht door vocalist Eszter Anna Baumann die in 2007 haar eerste demo’s opnam in haar geboortestad Boedapest. Hiervoor speelde zij zelf alle instrumenten in behalve de drums. In 2014 was hun grote doorbraak internationaal. Helaas zijn er weinig fans die vanavond besloten hebben om naar de show te gaan.

Het optreden zit wel goed in elkaar. Hun muziek is een mix van poppy rockmuziek gecombineerd met stevig gitaargeweld. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met Evanescence. De eerste helft van de set speelt vocalist Eszter zelf de bas gitaar, maar halverwege wordt dit overgenomen door een Nederlands talent, Davy Knobel. Hij brengt heel veel energie met zich mee en springt het podium over. Ondanks dat het rustig is, is er een goede interactie met het publiek. Wanneer er gevraagd wordt om mee te klappen, gebeurt dit dan ook. Of de zaal echt opgewarmd is weet ik niet, maar het publiek heeft wel genoten van de eerste band.

KINGFISHER SKY.
Dan is het zover, het is de beurt aan de Nederlandse band Kingfisher Sky om het podium te betreden. Dit gebeurt zelfs eerder dan de bedoeling is. De planning is dat de band om 21.30 zou beginnen, maar dit is zeker een kwartier eerder. Het openen van de set verloopt wel een beetje vreemd. De band loopt ineens het podium op, zonder iets te zeggen, zonder applaus en er ontstaat een verwarring in het publiek. Zijn ze nog aan het soundchecken of is het optreden nu ineens begonnen?

Deze band gaat zelfs nog langer mee als de eerste. Ze zijn opgericht in 2001 en brachten hun debuutalbum uit in 2007. Het bekendste gezicht is waarschijnlijk die van drummer Ivar de Graaf. Hij heeft in de band Within Temptation gespeeld, al was dit wel voor hun grote, internationale doorbraak. Ondertussen heeft de band vier albums op hun naam staan waarvan ze vanavond een aantal nummers te gehoren gaan brengen.

Na de vreemde opening en het feit dat ze eerder zijn begonnen stroomt de zaal nog iets voller. Helaas blijft het erg leeg en zijn er hooguit 35-40 man aanwezig. Het is voor de band ook lastig om het publiek echt mee te krijgen. Er wordt af en toe eens wat gevraagd, maar de response blijft laag. Ook wordt er niet erg fanatiek meegeklapt tijdens het nummer ‘Rise from the Flames’, terwijl dit wel gevraagd wordt. Muzikaal zit het wel goed in elkaar en zeker bassist Nick steelt de show met zijn moves over het gehele podium. Gitarist Edo staat wel een beetje in een hoekje van het podium weggestopt, zelfs tijdens zijn gitaarsolo’s. Dit is erg jammer, zeker aangezien de solo’s goed en strak gespeeld worden.

Muzikaal gezien is het een goede avond. Als je er echt puur en alleen voor de gezellige sfeer bent, dan ga je waarschijnlijk met een klein teleurgesteld gevoel naar huis.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ