The New Roses – Sweet Poison

Facebookrssmail

The New Roses is een Duitse rock band. In eigen land zijn de shows van de groep vrijwel altijd stijf uitverkocht, in Nederland stond in 2019 ook een show gepland, maar deze werd helaas gecanceld wegens ‘productionele redenen’. Nu komt de band morgen met hun nieuwe langspeler ‘Sweet Poison’ aanzetten. Ik ben benieuwd of hij de vorige ‘Nothing But Wild’ kan overtreffen. Naar mijn mening hun tot nu toe beste album.

Je merkt wel dat de band langzaam maar zeker buiten Duitsland bekendheid begint te verwerven. Met name door dat eerder genoemde ‘Nothing But Wild’ album waar het mini hitje en heerlijk meezingbare ‘Down By The River’ op te vinden is. Op ‘Sweet Poison’ gaat de band verder met waar ze zijn gebleven. Net als de drie voorgangers, het debuut was net een tikje anders, is het onvervalste (party) hard rock met ontzettend pakkende refreinen, fijn riffjes en de rauwe stem van zanger Timmy Rough.

Het album opent vertrouwd met ‘My Kinda Crazy’. Je wordt gelijk gevraagd om mee te zingen. Dat is ook waar de muziek van The New Roses om gaat. Meezingbare rock ietwat in de stijl van Bon Jovi. Fijne solo’s, nummers die makkelijk in het gehoor liggen, ideaal voor de festivals. Zonnetje op je bol en catchy hard rock. Ik bedoel maar, hoe pakkend is ‘Sweet Gloria’?

Met het derde nummer ‘All I Ever Needed’ gaat de band voor een powerballad. Op dit soort nummers komt de rauwe stem ook lekker naar boven. Het nummer heeft een fijne melodie, waar live de aanstekers de lucht in kunnen. Ze gaan voor de andere rustige track ‘True Love’ zelfs helemaal akoestisch.

De twee reeds uitgebrachte singles geven een goed beeld van de band. ‘Usual Suspects’ is ‘’classic’’ New Roses. Hoge doses whoahs en ohs, fijn riffje, ontzettend pakkend refrein. Het gitaar muten voor de start van het refrein doe je ook al snel mee op je lucht gitaar.

Met ‘Warpaint’, ‘Dead Of Night’ en ‘The Lion In You’ laten de heren een wat ruigere kant van zich horen. Met name het eerstgenoemde. Daar zingt Rough met een ruigere stem dan normaal. Ook de riff is wat zwaarder dan we gewend zijn. Lekkere solo, die nooit echt te lang, maar hier gaat hij ook nog even door nadat de zang alweer is ingezet. De beste solo vinden we in het laatste, net even iets anders dan we gewend zijn, ‘The Veins Of This Town’.

Eerlijk is eerlijk. ‘Sweet Poison’ weet het niveau van voorganger ‘Nothing But Wild’ niet te halen, al komt hij na een paar luisterbeurten toch ook weer tot een hoog cijfer. Desalniettemin is deze nieuwe plaat een waardige toevoeging aan de lekkere catalogus van The New Roses. Meezingen gegarandeerd. (84/100) (Napalm Records)

Tracklist:

1. My Kinda Crazy
2. Playing with Fire
3. All I Ever Needed
4. The Usual Suspects
5. Warpaint
6. Dead of Night
7. True Love
8. 1st Time for Everything
9. Sweet Gloria
10. The Lion in You
11. The Veins of this Town

Line Up:

Timmy Rough – Leadvocals, Guitar
Dizzy Daniels – Guitar
Hardy – Bass
Urban Berz – Drums, Backing Vocals

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ