Wisselvallige Thrash-avond in de Dynamo

Facebookrssmail

Onder de kop “Vektor & special guests” spelen 3 bands in het voorprogramma van de Amerikaanse Thrashmetal band Vektor. De eerste 2 bands komen uit Zwitserland en hadden wat mij betreft daar kunnen blijven. Om 2 redenen, ten eerste het (te) vroege tijdstip van aanvang waar je zowel band als publiek geen plezier mee doet en ten tweede de middelmatige muziek en ondermaatse podiumpresentatie van deze 2 Zwitserse bands.

Beide bands lopen toch al geruime tijd mee maar dit is aan werkelijk niets te zien. Algebra speelt Old Skool Thrash Metal die best lekker weg luistert maar nergens blijft hangen. De amper 30 man tellende aanwezigen dragen ook niet echt bij tot een feestje. Na Algebra krijgen we de tweede Zwitserlands hoop in bange dagen Comaniac die bij de inmiddels iets meer volgelopen Dynamo toch iets te weeg weet te brengen. De eerste mosh-pit deze avond is een feit. Ook van Comaniac ben ik niet onder de indruk. Het meest memorabele feit van dit optreden is dat bassist Joel Stahler zittend op een stoel en zijn gebroken been op een hocker de nummers speelde. Respect!

Aan Cryptosis de taak om onze nationale eer hoog te houden. Dit doet het 3-tal uit Enschede moeiteloos. Ondersteunt door bijpassende videobeelden, synchroon lopend met de gespeelde nummers en vertoont op 2 grootbeeldschermen links en rechts van het podium speelt Cryptosis hun progressieve Death/Thrash met een dodelijke precisie en strakheid voor een inmiddels 100 tot 150 koppig publiek. Vooral drummer Marco Prij weet me iedere keer weer te imponeren met zijn strakheid en inventieve drumpartijen. Nummers als ‘Decypher’, ‘Death Technology’ en ‘Transcending’ gaan er dan ook in als koek.

Vektor mag deze wisselvallige avond afsluiten en doet dit met verve. Hun technische Thrashmetal met wat progressieve elementen doet me (evenals hun logo) in de minder snelle stukken aan Voivod denken. Vektor heeft er ondanks de wat lege zaal toch zin in en laat ons onder andere genieten van nummers als ‘LCD (Liquid Crystal Disease)’, ‘Recharging The Void’ en oudje ‘Asteroid’ wat op het debuut staat en als toegift gespeeld wordt. Ook de “ballad” ‘Dead By Dawn’, de single van hun laatste album ‘Transmission Of Chaos’ wordt niet vergeten.

Om 23:15 gaan de zaallichten aan en kan het Dynamo-publiek weer huiswaarts keren. Al met al een avond waar ik met gemengde gevoelens op terugkijk. Het was achteraf denk ik verstandiger geweest om in plaats van de grote zaal de wat kleinere zaal in de kelder te gebruiken. Verder hadden zoals al in het begin van het verslag vermelde Algebra en Comaniac wat mij betreft in Zwitserland kunnen blijven. Cryptosis en Vektor deden gelukkig wel wat ik er van verwacht had zodat ik toch met een tevreden gevoel terug naar huis kon rijden. 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ