Enter Shikari vol energie in een uitverkochte Trix.

Facebookrssmail

Op zondag 26 juni speelt Enter Shikari samen met Trash Boat in een uitverkochte Trix in Antwerpen. Het viertal heeft recent een nieuw album uitgebracht genaamd ‘Nothing Is True and Everything Is Possible’ en komen een aantal van de nieuwe songs voor ons spelen vanavond.

TRASH BOAT


De avond wordt geopend door de heren van Trash Boat om 20 uur. De zaal is voordat de band begint nog niet heel erg gevuld en de vraag is of dit te maken heeft met de kermis die net naast de Trix plaatsvind, waardoor je de auto lastig kwijt kunt. Op het moment dat de heren het podium betreden stroomt de zaal langzaam aan vol.

Het is voorin de zaal duidelijk te horen dat er niet alleen fans van Enter Shikari zijn. Op de voorste rijen wordt luidkeels meegezongen met de nummers van deze poppunk band. De band speelt een korte set van maar 7 nummers, maar deze vallen goed in de smaak bij het publiek. Tijdens het nummer ‘Alpha Omega’ vraagt zanger Tobi of het publiek mee wil zingen met het stuk ‘Idiot fucking Idiot’ en dit wordt door bijna de hele zaal gedaan.

De set wordt afgesloten met het nummer ‘He’s So Good’ Voorafgaand aan dit nummer geeft Tobi een mooie speech waarin hij vermeldt hoe belangrijk het is om jezelf te zijn en andere mensen niet in een hokje te plaatsen. Op dit moment houden een aantal fans een Pride vlag omhoog en wordt nog één keer alles gegeven. Na de set gaan een aantal fans direct naar de merch om de band nog even te kunnen ontmoeten. Helaas hebben ze niet veel tijd, omdat ze dezelfde avond nog een vlucht moeten halen naar Milaan.

ENTER SHIKARI


Voordat de band het podium betreedt wordt er regelmatig een bandje gestart met een countdown tot aan de show. Dit wordt op een super creative manier gedaan waarbij ze de reizigers bedanken en aangeven ‘5 minutes until launch’ waardoor het lijkt alsof wij met zijn alle een ruimtereis gaan maken.

Dan is het eindelijk zo ver en betreedt het viertal uit Engeland het podium. De show wordt geopend met het nummer ‘The Great Unknown’ en de zaal gaat direct helemaal los. De zaal heeft een vlakke vloer die naar achteren toe oploopt in kleine traptreden. De volledige vloer, tot aan deze treden, is in beweging en dit blijft eigenlijk zo de gehele avond. Er wordt gemoshed, gesprongen en gedanst.

De crowdsurfers tijdens de show vallen mee tot de band het nummer ‘Sorry, You’re Not a Winner’ inzet. Uiteraard weten de echte fans precies op welk moment er geklapt moet worden en dit wordt in de gehele zaal gedaan. De crowdsurfers vliegen je om je oren en de vloer is een grote moshpit. Na afloop van dit nummer geeft zanger Rou aan dat, ondanks dat de show op zondag is, het aanvoelt als een vrijdag- of zaterdagavond. De band besluit daarom ook om de setlist aan te passen en het nummer ‘The Paddington Frisk’ te spelen. De gehele band, op drummer Rob na, lopen de zaal in om tussen het publiek dit nummer te spelen en het is een gekkenhuis.

De band brengt de gehele show heel veel energie met zich mee. De show zit muziekaal goed in elkaar, de vocalen zijn sterk en de band benut het gehele podium. Bassist Chris besluit zelfs boven op de box te gaan staan. Eigenlijk staan ze geen moment stil en alle leden zijn even actief. Ook wordt er gebruik gemaakt van een te gekke lichtshow in alle kleuren en worden er laser stralen de zaal in geschenen. Dit past mooi bij de elektronische invloeden die verwerkt zijn in de muziek.

Nadat de band het podium is afgelopen voor de encore wordt er door het publiek keihard ‘And still we will be here, standing like statues’ gezongen in plaats van de welbekende ‘We want more’. Na een aantal minuten betreedt drummer Rob het podium als eerste om zijn moment te pakken. Hij bedankt het publiek, maar ook de zaal en alle medewerkers van de Trix. Vervolgens worden er nog 2 nummer gespeeld om de set af te sluiten, namelijk ‘The Dreamers Hotel’ en ‘Live Outside’. Het publiek gaat nog eenmalig helemaal los. Het was een hele geslaagde en vooral energieke avond.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ