Female fronted rockband The Pretty Reckless in 013

Facebookrssmail

Maandagavond is het eindelijk zover, The Pretty Reckless staan eindelijk in een uitverkocht 013 in Tilburg! De show is al enige tijd uitverkocht en dat is direct te zien als je naar het poppodium toe loopt. Op het moment dat je de parkeergarage uitloopt kun je namelijk direct aansluiten in de rij. De deuren openen om zeven uur, maar de lange rij houd voorlopig nog even aan.

THE CRUEL KNIVES.
De avond wordt geopend door de Engelse mannen van de band The Cruel Knives. Het is niet de eerste keer dat deze band op tour is met The Pretty Reckless. Ze verzorgden namelijk in 2017 ook al het voorprogramma tijdens de show in Tivoli. De band bestaat uit twee ex-leden van de band Heaven’s Basement, die in 2017 een punt zetten achter hun carrière.

Ondanks de lange rij buiten is de zaal nog redelijk leeg wanneer de band de show opent. De vloer is goed gevuld, maar op de trappen en het balkon heb je nog alle ruimte. De band speelt een goede show en weet het publiek redelijk mee te krijgen. Er wordt hier en daar geklapt en meebewogen op de muziek. De mannen spelen een half uurtje en dan is het tijd om het podium om te bouwen voor het optreden van The Pretty Reckless.

THE PRETTY RECKLESS.
Het is een uitverkochte show en dat is te zien op het moment dat The Pretty Reckless het podium betreedt. Waar het tijdens het optreden van The Cruel Knives nog redelijk leeg was, staat de zaal nu bomvol. Na een korte intro betreedt de band het podium en wordt direct het nummer ‘Death By Rock and Roll’ ingezet van het meest recente album. De fans schreeuwen direct de longen uit hun lijf en er wordt lekker meegezongen.

De band zet een goede, energieke show neer, maar helaas is er ook zeker iets op aan te merken. Het komt eigenlijk bijna nooit voor, maar het geluid in de 013 viel enigszins tegen. Op de vloer klonk het prima, maar zodra je achterin de zaal of op het balkon staat merk je dat de vocalen van Taylor Momsen toch wel slecht te horen zijn. Het geluid van de microfoon stond te zacht en de bassen waren veel te hoog.

Zoals eerder al benoemt, doet de band zeker hun best om een goede show neer te zetten. Er wordt een mooie variatie gespeeld tussen oude en nieuwe nummer en vocalist Taylor benut het hele podium. Muzikaal gezien zit het optreden goed in elkaar en de gitaarsolo valt ook zeker in de smaak bij het publiek. Na de encore wordt er ook nog een drumsolo ingezet. Ondanks dat Jamie Perkins een goede drummer is, is het wel een beetje veel van het goede. De solo duurt erg lang en er lijkt geen eind aan te komen.

Al met al is het een geslaagde avond in de 013! De diehard fans hebben de longen uit hun lijf gegild en de avond van hun leven gehad. Hopelijk keert The Pretty Reckless snel weer terug naar Nederland.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ