Alternatieve kerst met Anneke van Giersbergen

Facebookrssmail

Nadat het concert 2 keer verplaatst werd door Corona (rond kerst 2020 en kerst 2021), was het 20 december 2022 3 maal scheepsrecht, en stond Anneke van Giersbergen eindelijk met haar alternatieve kerstconcert in de grote zaal van TivoliVredenburg. Deze was mooi versierd met vele kerstlampjes en kerststerren.

In het voorprogramma maakten wij kennis met de Roemeense singer songwriter Marú. Zij stond deze herfst ook in het voorprogramma van Anneke’s ‘Darkest Skies Acoustic tour’. Marú bracht ons al helemaal in de kerstsfeer met haar akoestische cover van ‘Feliz Navidad / Merry Christmas’. En op verzoek van Anneke speelde zij ook een Roemeens traditioneel kerstliedje. Ook een akoestische cover van Metallica’s Nothing Else Matters ontbrak niet.

Anneke trapte deze avond alleen gewapend met een akoestische gitaar af met ‘The Christmas Song’, many times, many ways. Dan soepel over naar nummers van haar laatste solo album ‘The Darkest Skies Are The Brightest’, ‘Agape’ en ‘Losing You’. En zonder moeite door naar Frankie Goes to Hollywood’s Power of Love, Anneke liet zien dat zij nog immer in staat is om een diversiteit aan nummers te kunnen zingen. ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen en Foreigner’s I Want to Know What Love Is werden luidkeels door het publiek meegezongen.

Pianist Thijs Schrijnemakers begeleidde Anneke op deze sprookjesachtige avond bij de rustigere nummers, die zeer dierbaar zijn voor haar. Zoals ‘Forbidden Colours’ van David Sylvian en Fay Lovsky’s Christmas Was A Friend Of Mine. Later in het concert werden zij vergezeld door een drummer en gitarist om de wat hardere nummers meer body te geven, en dat werkte fantastisch, deze opbouw in het concert. André Hazes’ Eenzame kerst en ‘Once Upon a Long Ago’ van Paul McCartney lieten dan ook niet lang op zich wachten.

In januari 2023 gaat Anneke op tournee en zingt zij nummers van Kate Bush, een van haar muzikale helden. De gehele tour is uitverkocht, maar gelukkig kregen wij een aantal nummers te horen waaronder ‘December will be Magic Again’ en ‘Running up that Hill’, herboren door de populaire Netflix-serie Stranger Things.

Ook aan deze geweldige muzikale kerstreis langs vele verschillende muziekstijlen en tijden kwam een einde in de vorm van ‘Fairytale Of New York’ van The Pogues ingestart, een (kerst-)nummer waarin ook lekker gescholden wordt, aldus Anneke van Giersbergen. Een heerlijk nummer om mee te eindigen!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ