Zwarte Cross trapt hard af

Facebookrssmail

Deze stoffige en zonnige vrijdag is voor veel mensen de eerste dag van het grootste festival van Nederland: De Zwarte Cross. Wat begonnen is in 1997 als een kleine crossbaan met als afsluiter een optreden van Jovink en de Voederbietels, is inmiddels flink uitgegroeid naar een festival waar je echt alles kunt vinden. Zo heb je uiteraard de cross met daarlangs een stuntbaan, waar de gekste stunts worden vertoont. Maar met een totaal van 41 podiums is er dus voor de muziek liefhebbers ook overal wel wat te vinden.

De dag in de Megatent begint met de meezingers van WC Experience. Nog voor dat deze band begint met spelen vliegt het nodige bier al de lucht in, nadat ze begonnen zijn met een flinke lading confetti volgt er nog meer bier. Ondanks dat het nog maar net middag is staat tent helemaal gevuld met mensen die vrij wel alles mee zingen. Deze Brabantse band brengt met hun Nederlandstalige muziek de stemming er al erg goed in.

Op de open weide op het terrein waar allemaal verschillende podiums liggen staat ook de ingang naar The Bayou, zodra je binnen loopt voelt het alsof je in een oud Amerikaans dorpje bent. Echte Amerikaanse bbq`s en een oud houten huis met veranda waar de band Def Americans staat te spelen. Deze Johnny Cash tribute is een van de beste van Nederland en komt op een podium als dit helemaal tot zijn recht.

Tussen de bands door worden er ook de gekste stunts uitgehaald op de cross motor, zo word er voor het eerst op de Zwarte Cross een dubbele backflip uitgevoerd en om het nog wat spannender te maken word er iemand uit het publiek gehaald die voor op de motor mag zitten om samen een backflip te maken. Tijdens dit spektakel staat er in een houten schuur genaamd Roadhous de duitse band genaamd The Picturebooks. Dit bluesrock duo zet de hele schuur op zijn kop met hun rouwe gitaarwerk en stevige drums.

Terwijl merendeel van de jonge bezoekers zich naar het hoofdpodium begeven voor de Nederlands rapper Bizzey, staat in de Megatent de Australische Rumjacks. Ze komen dan wel uit Australië maar met hun Ierse pub muziek is zelfs deze tent nog te klein voor het rond springende publiek.

Halverwege de show begint op het hoofdpodium de Glammetal helden van deze generatie Steel Panther. Deze rockers met hun bekende shows en nummers zoals ‘Glory Hole’ en de nieuwe single ‘All I Wanna Do Is Fuck (My self Tonight)’ maken er een mooi feest van, zeker als ze alle vrouwen vragen het podium te betreden.

De laatste grote act van deze dag zijn The Black Eyes Peas, de drie rappers (helaas niet meer met Fergie) trekken een groot publiek en zijn hierdoor een mooi einde van de avond.

Foto’s (c) Emily Parry

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ