Bullet for my Valentine laat 013 groter en intiemer aanvoelen

Facebookrssmail

Het is 1 februari als Bullet for my Valentine voor het eerst in een lange tijd ons kleine kikkerlandje weer komt bezoeken. De band strijkt neer in Tilburg bij Poppodium 013, en neemt Atreyu en Jinjer onder zijn vleugels op deze tour.

De uitverkochte zaal staat al redelijk vol zodra Sandstorm als intro voor Atreyu begint te spelen. De Amerikaanse band laat zijn ervaring op het podium schijnen met een vermakelijke, interactieve set. Tech issues rondom ‘Blowing the Bull’ mogen de pret niet verpesten tijdens het halfuur wat de band heeft, waarin muziek van meerdere albums voorbij komt. Ook het recent uitgebrachte nummer ‘Drowning’ mag tijdens deze set niet ontbreken; een ‘I Wanna Dance with Somebody’ cover lijken de heren wel te starten, maar deze breken ze toch snel af.

Jinjer mag dan wel de jongste band van de avond zijn, maar ook dit viertal heeft al aardig wat tours achter de rug. De band is op het podium een stuk minder actief, maar brengt als compensatie hiervoor een stevigere lichtshow mee. Muzikaal speelt de band goed, maar de geluidsmix heeft wat meer moeite; de lage tonen lijken wat overladen. Dit weerhoudt het publiek er echter niet van om een redelijke mosh pit te starten.

Voordat Bullet for my Valentine het podium betreedt worden er wat bekende, oude metal(gerelateerde) nummers afgespeeld, waar het publiek lekker op mee zingt. De band zelf start zijn set met de intro van het nieuwste album, waarin snippets van de populairdere nummers elkaar opvolgen. De setlist van de band duikt vervolgens alle kanten op, waarbij van zowel het nieuwste album ‘Bullet for my Valentine’ als het oudste ‘The Poison’ ieder 4 nummers aanleveren.

De show die de band neer weet te zetten is uitmuntend. Een gigantische lichtshow, goede interactie en een flinke energie laten de uitverkochte main van 013 tegelijkertijd groter en intiemer aanvoelen dan de zaal ooit is geweest. Als kers op de taart weet de band in zijn toegift het publiek kippenvel te bezorgen tijdens de akoestische intro van ‘Tears Don’t Fall’, als frontman Matthew Tuck het refrein aan hen overlaat. Afsluitend met ‘Waking the Demon’ laat Bullet for my Valentine de zaal bezweet en voldaan achter.

Foto’s (c) Megan Keijzer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ