BAD OMENS TE GROOT VOOR VOLLEDIG UITVERKOCHT DYNAMO

Facebookrssmail

Het is zondagavond, 5 februari, wanneer Bad Omens na lange tijd eindelijk weer een headline show in Nederland speelt. Dit concert is al voor langere tijd uitverkocht en met ruim 1800 mensen die nog op zoek zijn naar tickets, zijn de verwachtingen voor vanavond erg hoog. Gelukkig hoeven ze deze verwachtingen niet alleen waar te maken. Zo nemen ze Oxymorrons en GHØSTKID mee om het voorprogramma te verzorgen.

OXYMORRONS

De avond wordt geopend door de redelijk onbekende band, Oxymorrons. Het viertal is afkomstig uit New York en maakt alternatieve hip hop. Ondanks dat je dit niet zou verwachten als voorprogramma van Bad Omens, weten de mannen de zaal vanaf seconde één goed mee te krijgen. Na het eerste nummer wordt er direct aangekondigd dat dit hun meest rustige nummer van de set is en daar is geen woord aan gelogen. De beide vocalisten, Dave “D” Bellevue en Ashmy “KI” Bellevue, rennen het podium over en zitten vol energie. Ook gitarist Jafe Paulino is erg bewegelijk en drummer Matty Mayz moet het vooral hebben van zijn vele, grappige gezichtsuitdrukkingen.

De zaal is lekker in beweging en er wordt meegedaan met de band. Zo gaan de handen de lucht in om ze vervolgens van links naar rechts te zwaaien. Er wordt meegezongen met simpele teksten als ‘lalala’ en ‘yeah yeah’ en je ziet het publiek lekker genieten van deze performance. Ook muzikaal zetten de mannen een strak optreden neer. Het is met zekerheid te zeggen dat het publiek al lekker is opgewarmd voor de volgende bands die nog gaan komen.

GHØSTKID

Na het snelle ombouwen van het podium is het alweer tijd voor de volgende band van de avond, Ghøstkid. Deze band heeft al meer bekendheid dan zijn voorganger en het is te merken dat ze, na hun optreden op Headbangers Parade, er een aantal nieuwe fans bij hebben. Zodra de band het podium betreedt worden ze ontvangen met een luid applaus. Het vijftal uit Duitsland laat direct een goede indruk achter door hun hele voorkomen. Met donkere lenzen en rode make up weten zij een goede, creepy vibe te creëren.

De band is erg bewegelijk op het podium en je zou bijna denken dat het podium te klein voor ze is. Zo moet je vooral op de voorste rijen uitkijken dat je niet ineens een gitaarhals in je gezicht krijgt. Na een aantal nummers besluiten bassist Stanni Czywill en gitarist Jappo Heinz dan ook om het podium te verlaten en vanuit de zaal verder te spelen. Ze staan midden in de circlepit en geven een spectaculair optreden weg. Aan het einde van het nummer betreden beide heren het podium weer om vanaf hier verder te spelen. Maar na een tijdje is Stanni weer verdwenen. De bassist is achterin de zaal de bar op geklommen om nogmaals te laten zien wat hij in huis heeft!

Het gehele optreden zit goed in elkaar, vol energie en een aantal nummers worden ook zeker meegezongen door het publiek. Zo vallen nummers als ‘Start A Fight’, ‘You & I’ en ‘Hollywood Suicide’ goed in de smaak. Je ziet zowel de band als het publiek volop genieten. Het is met zekerheid te zeggen dat het publiek na dit optreden goed is opgewarmd voor Bad Omens.

Bad Omens

Vol spanning staat de zaal te wachten op de heren van Bad Omens om het podium te betreden. Wanneer de zaal 10 minuten voor de oorspronkelijke begintijd ineens donker wordt, begint het publiek volop te juichen. De bandleden lopen één voor één het podium op en de avond wordt geopend met het nummer ‘Concrete Jungle’. Vanaf de eerste noten wordt er direct lekker meegezongen door de fans en de sfeer zit er goed in.

Alle shows van de ‘A Tour of the Concrete Jungle’ zijn volledig uitverkocht en een hoop mensen zijn via TicketSwap nog op zoek naar kaartjes. Het is met zekerheid te zeggen dat Bad Omens hun populariteit enigszins onderschat heeft. Waar de zaal tijdens de beide voorprogramma’s al goed gevuld was, is de bewegingsruimte nu erg ver te zoeken. Zo wordt er een aantal keer een moshpit geopend, maar eigenlijk is hier niet genoeg ruimte voor. Zelfs de trappen en het balkon worden goed benut.

De tour staat volledig in het teken van het album ‘The Death of Peace of Mind’ dat in 2022 is uitgebracht en wordt dan ook goed gerepresenteerd vanavond. Zo komen onder andere ‘The Grey’, ‘Nowhere to Go’ en ‘Who Are You?’ voorbij. Ondanks dat deze nummers lekker worden meegezongen, merk je wel dat er bij een aantal oudere nummers net een tandje bovenop wordt gegooid. Zo worden ‘Limits’ en ‘Never Know’ bijna meegeschreeuwd.

Muzikaal en vocaal weet de band een goede show neer te zetten. Vocalist Noah Sebastian is goed bij stem en weet alle noten te halen. Er wordt een strakke set gespeeld en het publiek wordt goed betrokken bij het optreden. Al met al kun je zeggen dat het zeker een geslaagde avond is. Ondanks dat dit waarschijnlijk de laatste keer is dat we deze band in een kleine zaal als Dynamo gezien hebben, is het zeker aan te raden om voor de volgende show gewoon weer tickets te kopen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ