Dan toch eindelijk! “3rd time’s the charm”

Facebookrssmail

Na 2 keer annuleren van de hele tour is het vanavond eindelijk tijd voor de lang verwachte show van Lamb of God en Kreator.

De avond begint met een snoeiharde trash cross-over metalband uit Virginia USA met de naam Municipal Waste. De band gaat al een tijdje mee en dat is te merken aan de energie op het podium! Er wordt keiharde Trashmetal gespeeld om de mensen in de zaal goed los te krijgen voor de bands die volgen. De zaal is dan ook al goed vol als de zanger Tony Foresta het podium op komt en begint te zingen voor de honderden fans die zolang hebben gewacht op deze show!

Als tweede band van de avond is er Kreator. Een Duitse trash metal band gevormd in 1982! Kreator laat dan ook goed zien dat leeftijd niet uitmaakt in de metalwereld! Zowel oude als jonge fans staan  te schreeuwen en headbangen als de banner valt voor het eerste nummer ‘Hate Über Alles’. Een nummer van het nieuwe album (met dezelfde naam) ‘Hate Über Alles’!.

Met de vuurshows en hun confettibommen tijdens de show worden te bezoekers van de show letterlijk goed opgewarmd voor de rest van deze geweldige avond. Zo is zeker maar te zien dat het niet uit maakt welke soort bands samen op tour gaan. De sfeer is geweldig!

Na een goed uur keiharde trash metal is het dan tijd voor de headliner van de avond. Lamb of God! de band uit Virginia USA komt dan ook even goed laten zien hoe de “new wave of American heavy metal” klinkt vanaf de mainstage in 013 Tilburg.

De avond begint met het nummer ‘Momento Mori’ met al snel het volgende nummer ‘Ruin’. Een van de oudere nummers van Lamb of God, maar dit maakt voor niemand in de zaal uit. Alle teksten worden uit volle borst meegezongen en de haren vliegen in het rond!

Het blijkt een avond vol klassiekers te worden als de gitaristen Mark Morton en Willie Adler de eerste noten aanslaan van het volgende nummer ‘Now you’ve got something to die for’.

Tijdens de gehele show bedankt zanger Randy Blythe het publiek meermaals voor hun geduld en voor de energie in de zaal. Het is 1,5 uur volop genieten van snoeiharde metal, bier en gebrul.

Moshpits en circle pits missen deze avond ook niet! Zelfs bij één het nummer ‘Omerta’. Een groove metal nummer met een aardig laag tempo krijgt het midden van de zaal genoeg in beweging om een degelijke mosh neer te zetten. Samen met het geweldige geluid, een ongelooflijke lichtshow en natuurlijk de geweldige sound van Lamb of God is het wederom een avond om niet te vergeten.

Voor het spelen van het laatste nummer verzoekt zanger Randy Blythe om een gigantische circle pit midden in de zaal. Het nummer ‘Redneck’ wordt gespeeld. Toch misschien wel één van de bekendste nummers van Lamb of God. Het is een geweldige afsluiter van een geweldige avond!

Lamb of God en Kreator zijn weer terug in Europa en op het podium!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ