Powermetal Machine Kamelot verovert de Mainstage

Facebookrssmail

Eindelijk is het zo ver. De avond waar veel powermetal fans naar hebben uitgekeken, Kamelot staat in de Mainstage in Den Bosch! En ze nemen een mooi pakketje namen mee: League of Distortion, Eleine en Myrath!

League Of Distortion

First up, League of Distortion. Deze gloednieuwe band uit 2020 hebben sinds november hun eerste (gelijknamige) album uit. Waardoor ze natuurlijk ook geen lange speeltijd kregen, namelijk een half uur. Maar in dit half uur zetten ze wel een goede set neer, ondanks technische problemen waar de zangeres haarzelf niet kon horen door haar monitor! Ze vragen om genoeg publieksparticipatie, alsof ze al jaren meegaan. Het publiek doet dan natuurlijk ook leuk mee. Van meezingen, springen tot de welbekende “HEY HEY HEY”. Later op de avond zien we dan zangeres Anna Brunner ook weer terug als gast vocalist bij Kamelot.

Eleine

Vervolgens betreedt Eleine het podium. Deze “dark symphonic” metalband uit Zweden neemt al wat publiek met zich mee, hier en daar doken er namelijk al shirts op voor de show van start ging. De show wordt geopend met het nummer Enemies van het laatste album “Dancing in Hell”.  Voor sommigen geen onbekend nummer gezien ik gelijk om me heen verschillende mensen hoor meezingen.

Eleine’s setlist wordt afgewisseld met oud en nieuw werk. Waarvan 1 nog niet uitgebracht nummer “We Are Legion”. Dit wordt gebruikt als afsluiter van de set, en het nummer is dan ook goed ontvangen door het publiek. 

Myrath

De band Myrath is voor velen geen onbekende naam. Deze band uit Tunesië gaat dan ook al wat jaren mee. Ze hebben hun eigen stijl wat je ook wel terughoort in de muziek. Vooral de toetsen hebben hun eigen sound. Ook hier zie je dat er genoeg mensen naar de Brabanthallen zijn gekomen speciaal voor deze band, gezien ook hier veel meegezongen wordt. Voor mij was dit een eerste ervaring met deze band en ik hoop niet de laatste!

Kamelot

Dan is het moment daar waar de bezoekers van de Mainstage op hebben staan wachten: Kamelot. De set wordt geopend met ‘Veil of Elysium’, en hoe. Het begint gelijk met vlammenwerpers en Melissa Bonny (Ad Infinitum) op de gastvocalen. Hier zie je gelijk de chemie tussen haar en Tommy, die je nog vaker deze avond ziet.

Na 2 nummers komt het eerste nieuwe nummer, ‘Opus of the Night (Ghost Requiem)’ van het album ‘The Awakening’ dat de dag voorafgaande aan dit concert uit was gekomen. Nu was dit al een voorheen uitgebrachte single, waardoor menig man het nummer al uit volle borst mee kon zingen.

Na een set vol oud en nieuw werk, was het tijd voor het nummer ‘NightSky’, dat hier als live debut werd gedaan. Wat een stevig nummer dat de plek in hun toekomstige live shows zeker waard is! Na de fan favorite ‘Forever’ gaat de band het podium af, om terug te komen met de encore. ‘Phantom Divine’, ‘One More Flag in the Ground’ en ‘Liar Liar’ worden nog gespeeld als afsluiters.

Tijdens het laatste nummer maken ze ook nog even al het vuurwerk op wat ze meehadden voor deze show. De sparklers en vlammenwerpers werden hier flink gebruikt om het publiek nog even goed warm te houden voor de show klaar was.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ