The Iron Maidens (De Boerderij – Zoetermeer, 20-03-2015)

Facebookrssmail

 ironmaidens10Tribute bands hebben voor- en tegenstanders. De tegenstanders willen er niets van weten. Een beetje een band staan na te spelen en zelfs niets origineels brengen is volgens de tegenstanders ver beneden de maat. Maar er zijn er ook veel mensen die zich wel opperbest vermaken met dit soort bands. Vaak trekken tribute bands meer publiek dan trendy nieuwe bandjes die in de pers omhoog worden geschreven. Er is op zich best wel een grote markt voor cover- en tribute bands. Ze spelen vaak veel concerten en staan op kleine en middelgrote festivals.

En er komt dus veel publiek op af. Dat bleek vrijdagavond ook in Cultuurpodium de Boerderij in Zoetermeer waar The Iron Maidens optraden. Deze band heeft zich in de afgelopen jaren doen gelden als een hele succesvolle tribute band. Deze geheel vrouwelijke Iron Maiden tribute band is uitgegroeid tot een ware sensatie in Amerika. Inmiddels touren ze gewoon over de hele wereld. Na de Europese tournee die momenteel gaande is staan er concerten in Japan op stapel.

The Iron Maidens draaien al veertien jaar mee en hebben zelfs drie albums en een live DVD op hun naam staan. Naast ironmaidens1frontvrouw Kirsten Rosenberg a.k.a. Bruce Chickinson, bestaat de band uit Linda McDonald (a.k.a. Nikki McBurrain) op drums, bassist Wanda Ortiz (a.k.a. Steph Harris) en de gitaristen Courtney Cox (a.k.a. Adriana Smith) en Nikki Stringfield (a.k.a. Davina Murray).

Er was geen voorprogramma. Om half negen begonnen deze dames uit Los Angeles hun optreden. Ze voerden de nummers prima uit en maakten er een puike show van. Zelfs de Maiden mascotte Eddie ontbrak niet. The Iron Maidens openden met ‘Aces High’, gevolgd door ‘Die With Your Boots On’. Hierna volgde natuurlijk een grote greep uit ander Maiden materiaal waarbij klassiekers als ’22 Acacia Avenue’, ‘The Trooper’, ‘The Number of the Beast’ en ‘Phantom of the Opera’ niet ontbraken. Maar we hoorden ook minder bekend materiaal zoals ‘Alexander the Great’, een nummer dat volgens frontvrouw Kirsten Rosenberg door Iron Maiden nog nooit live is gespeeld. Het publiek genoot met volle teugen en brulde alle nummers mee.

In de toegift kreeg het publiek met ‘Hallowed Be Thy Name’ en ‘Run to the Hills’ nog een lekker toetje. De tape met de eind tune ‘Always Look on the Bright Side of Life’ werd al vlak voor kwart over tien gestart. Door het ontbreken van een voorprogramma was het dus erg vroeg al afgelopen. Het was opmerkelijk om te zien dat de Boerderij op deze avond tot de nok toe gevuld was terwijl enkele dagen eerder metal legende Udo Dirkschneider op dezelfde plek voor een zeer pover gevulde zaal moest optreden. Het is het bewijs dat tribute bands erg succesvol zijn bij het grote publiek.

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ