Delain weer klaar voor de grotere podia

Facebookrssmail

Fans vanuit verschillende landen zijn afgereisd naar Tilburg om in de NEXT van de 013 Delain voor het eerst in tijden te kunnen zien in een compleet nieuwe bezetting. Deze avond wordt nog opgevuld met twee flinke supportacts, namelijk Xandria en Illumishade.

Illumishade

Deze Zwitserse band is voor velen nog onbekend, maar zodra je de band het podium op ziet komen zie je toch verschillende bekende gezichten. De band is namelijk deels ontstaan uit Eluveitie.

Op het moment heeft deze band nog maar een klein repertoire met maar 1 album “Eclyptic: Wake of Shadows” maar gezien de podiumervaring weet de band toch een goede show neer te zetten ondanks dat ze gelimiteerd zijn met wat ze kunnen spelen.

Xandria

Ook deze band ziet er compleet nieuw uit. Dat komt omdat in 2022 de complete line up van de band is gewijzigd. Met de vocalen van Ambre Vourvahis op de vocalen hebben ze dit jaar het album “The Wonders Still Awaiting” uitgebracht. Hier werden dan natuurlijk een aantal nummers van gespeeld. Sterker nog, 6 van de 7 nummers waren van dit album. Voor de rest hebben ze enkel fan favorite “Nightfall” gespeeld. Nu is dit geen hele gekke zet, met een compleet nieuwe line up en een nieuw album op zak. Maar er zijn denk ik toch wat fans teleurgesteld door deze keus dat ze niet voor iets meer afwisseling hebben gekozen.

Delain

Laatste band zit ook vol met nieuwe en oude gezichten. Nieuwe vocaliste Diana Leah is nieuw binnen het genre, maar pakt dit zeker goed op. Na eerst vooral te hebben samengewerkt met DJ’s en Producers is het tijd voor de metal.

Het concert wordt geopend met “The Cold”. Het is de eerste keer dat dit nummer wordt gespeeld en word meteen een live hit met heerlijke riffs en pakkende melodieën.

Na een afwisseling tussen oude hits en nieuwe platen is het tijd voor iets heel anders. Gitarist Ronald Landa staat met zijn akoestische gitaar bij de microfoon en haalt Ivar de Graaf (bekend van Kingfisher Sky en Within Temptation) op het podium voor het nummer Cordell van the Cranberries wat opgedragen werd aan de moeder van Landa die in het publiek staat. Veel emoties komen hier vrij bij zowel het publiek als de band op het podium.

Hierna komt er weer wat energie op het podium en halen ze voor 4 nummers Paolo Ribaldini op het podium voor Your Body is a Battleground, Queen of Shadow, Beneath en The Gathering. Na de Encore komen ze nog even terug voor Mother Machine en We Are The Others om het concert af te sluiten.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ