Pene Corrida compleet loco in Bibelot

Facebookrssmail

Het is zaterdag 22 april als het tijd is voor een feestje in Bibelot; Pene Corrida sluit zijn Loco Mexicano tour af in de Powerstage. Support voor deze avond wordt verzorgd door Dr. Justice & The Smooth Operators.

De match tussen Dr. Justice & The Smooth Operators is buiten de muziek om goed te spotten; beide bands maken er graag een feestje van. Muzikaal zouden ze echter niet veel verder uit elkaar kunnen liggen; Disco/funk/pop en metal zijn toch niet heel erg aangrenzend. De set van het zevental slaat dan ook niet bij iedereen even goed aan, al lijkt de band zelf hier weinig moeite mee te hebben.

Na ongeveer een halfuur krijgt het publiek dan eindelijk waar ze voor kwamen; Pene Corrida betreed het podium. De heren zetten in met een paar medleys, die gedurende de set afgewisseld worden met de volledige pop-covers waar de band bekend mee is geworden. Het duurt niet lang voor het publiek een moshpit start, welke gedurende de hele set door blijft razen. Hoewel de bass aan het begin van de set te hard staat, is dat vrij snel opgelost. Aan het einde van de set wordt er nog een stevige medley aan de bekendste metalnummers doorheen geknald.

Zoals te verwachten is een Pene Corrida show niet compleet zonder wat feestattributen; zo dragen de heren zelf uiteraard de bekende mariachipakjes, hebben ze ballonen, strandballen en opblaaskrokodillen mee. De ondersteunende lichtshow, confettikanonen en vonken maakten de show al helemaal af. Het moge duidelijk zijn; Pene Corrida is nog steeds een van de beste Nederlandse metalbands als het aankomt op het neerzetten van een goed feestje.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ