Wachten op vuurwerk bij Weezer

Facebookrssmail

WeezerDe laatste Europese show van Weezer vond vrijdag plaats in de Amsterdamse Heineken Music Hall en stond in het teken van ‘The White album’ wat op 1 april dit jaar werd uitgebracht. Met strandgeluiden kwamen de mannen het podium op, al zagen ze er niet meer uit als surfer dudes. Ze verspilden geen tijd met praatjes en gingen gelijk aan de bak met ‘California Kids’, meezinger ‘My Name Is Jonas’ en ‘Hash Pipe’.

Dankzij 3FM dj Michiel Veenstra werd Rivers Cuomo geholpen met de volgende woorden: “Hallo, wij zijn Weezer. Ik ben Rivers, welkom bij het concert”, sprak de zanger in langzaam maar correct Nederlands uit. De aankondiging voor ‘L.A. Girls’ was dan wel weer in het Engels. Van het nieuwe titelloze album, wederom alleen een kleur en dit keer wit, was de ontvangst toch een stuk minder dan de oude bekende nummers.

Duidelijke publieksfavoriet ‘Pork And Beans’ is vanaf de eerste noot al te herkennen en vrijdagavond dus ook. De mannen stonden tijdens het nummer flink te geinen op het podium, waarop gitarist Brian Bell het nummer overnam en er een canon ontstond met “With a catchy chorus”. Ondertussen was drummer Patrick Wilson met z’n stokjes aan het spelen waardoor er een in het publiek beland. Wat natuurlijk weer de opmerking verdient “You shouldn’t play with drumsticks!”

Tijdens het heerlijke dansbare ‘(If You’re Wondering If I Want You To) I Want You To’ bleek maar weer eens dat je niet naar een concert moet gaan als je last krijgt van flikkerende lampen. Het logo van de band ging qua geflikker goed te keer. “Alle tieners zeggen nee tegen drugs met een C.”, zei Rivers met een grappig accent voorafgaande aan ‘Cleopatra’; een leuk nummer maar helaas met een heel naar vals geluidje er in.

Waar toch vooral vrouwen vrolijk met ‘Thank God For Girls’ meededen, leek het alsof nu eindelijk de mannen wakker werden. ‘Say It Ain’t So’, wat voor Weezer’s doen een heel rustig nummer is, werd door bijna alle mannen volmondig meegedaan en bij ‘Back to the Good LIfe’ was iedereen klaar om mee te doen. Omdat het eropvolgende nummer door gitarist Brian Bell gezongen werd, vergiste Rivers zich even door te melden dat er weer een nummer van het nieuwe album werd gespeeld. Dat nieuwste nummer ‘King of the World’ is er een die binnen de kortste keer de festivaltenten kan gaan vullen. Een beetje jammer van het abrupte einde, het had veel langer door mogen gaan.

De afsluiter van de avod was er een die iedereen dankzij GuitarHero wel moet kennen, en absoluut een verplichting is bij elk Weezer optreden. ‘Buddy Holly’ werd van begin tot eind dan ook volledig meegezongen.

Het vuurwerk bleef weg bij Weezer. Voor een kaartje dat €12,- duurder was dan een ‘normaal’ concert in de HMH mag men meer verwachten dan alleen een heel gaaf lichtgevend logo. Door het duurdere kaartje bestond het publiek voornamelijk uit mannen in hun 30/40’er jaren die met Weezer zijn opgegroeid. Het voelde dan ook als een mannen uitje, maar wel een met goeie muziek en bier.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ