Distant en supports verpletterend in Bibelot

Facebookrssmail

Het is donderdag 25 mei als Distant voor zijn Europese tour op de weg uit de UK een stop maakt bij het Dordrechtse podium Bibelot. De band krijgt op deze avond ondersteuning van Extortionist, Dagger Threat en Abbie Falls. Helaas begint de avond wat later door vertraging op de boot vanuit Engeland, maar dit mag de pret niet drukken!

Het is aan Abbie Falls om rond 20:20 deze avond af te trappen. Het Tsjechische vijftal duikt na een korte dubstep intro hard zijn set in. De heren zijn lekker actief op het podium, evenals de lichtshow die zich achter de band plaatsvindt. Samen met het goede geluid van de heren leid dit dan ook al snel tot een mosh pit, die zonder moeite omvormt tot een wall of death, circle pit of een goede plek om te hakken tijdens de hardcore bruggen.

Het duurt niet lang voordat Duitse hardcore formatie Dagger Threat het podium betreed. Een combinatie van de ruige vocals, lompe riffs en groovy drums zorgt er voor dat de set goed aan slaat onder het publiek. Doordat het publiek lekker is opgewarmd wordt er direct een pit gestart, die gedurende de hele set van de band door blijft razen. 

Ook na Dagger Threat hoeven we niet al te lang op de volgende band te wachten;  het Amerikaanse gezelschap van Extortionist is aan de beurt om het podium af te breken. Helaas heeft de band eerst last van wat technische issues, waardoor de vocals bij het grootste gedeelte van het eerste nummer niet aanwezig zijn. Dit mag de pret echter niet drukken als het vijftal een gruwelijke set neerzet, gevuld met harde riffs, diepe vocals, catchy refreinen en natuurlijk een extreem dikke pit.

Als afsluiter van de avond is het aan Distant om de laatste energie die iedereen nog in zich heeft er uit te halen. De tour staat duidelijk in teken van het meest recente album ‘Heritage’, met ongeveer de helft van de set gevuld met nummers van dit album. Het geluid is perfect afgesteld en ook de lichtshow is prima in order. De heren zetten een sterke set neer met goede interactie en zijn ook lekker beweeglijk op het podium. Naast de pit die goed aanwezig is, is ook het overige publiek goed mee getrokken in de set. Na zo’n 50 minuten aan verplettering is de avond helaas voorbij, maar met de energie die men kwijt is geraakt is dat zeker niet erg!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ