CD van de Week: Laurence Jones – Bad Luck & The Blues

Facebookrssmail

Laurence Jones wordt ook wel ‘’The Future Of The Blues’’ genoemd. Dat zijn geen kleine schoenen om te vullen. De beste man timmert de laatste tijd ook hard aan de weg in ons kikkerlandje. Zo was hij afgelopen najaar nog in verschillende zalen in ons land te vinden en zijn er inmiddels ook weer een stuk of zes data voor dit jaar in Nederland op het tourschema van de Britse artiest te vinden.

Onlangs zijn leeftijd van 31 heeft Jones tien jaar geleden zijn eerste solo plaat uitgebracht. Op de hoes is goed te zien dat het toen nog maar een jochie was. Toch wist dat jochie al vier Brit awards in de wacht te slepen waaronder drie maal op rij de prijs voor beste jonge artiest. ‘Bad Luck & The Blues’ is het tweede album wat uitgebracht wordt op Marshall Records.

Jones zegt over de titeltrack zelf het volgende: “Lyrically I’m singing about hurt, feeling down, bad luck & nothing to lose, taking inspiration from the old blues greats. I’ve had my fair share of Bad luck with my health suffering from Crohn’s disease and I’ve also felt the blues.” De blues die hij op deze nieuwe plaat weer geweldig uitvoert. Met name het gitaarwerk is van zeer hoog niveau. Het powertrio beukt de blues weer lekker stevig erin.

Tekstueel is het naar mijn mening te vaak dezelfde zin die wordt herhaald. Bij bijvoorbeeld het tragere ‘Don’t You Leave Me This Way’. Zeker naar het einde heb je het idee die zin genoeg te hebben gehoord voor de rest van de week. Gelukkig is de instrumentatie heerlijk, met her en der een lekker gitaarlickje tussen de zinnen. Klassiek blues rock  ritme met heerlijke solo halverwege.

Gitaarspelen kan die Laurence Jones wel, samen met de sterke ritmesectie van de bas en drums is de instrumentatie extreem goed verzorgd. Het solowerk op de nummers maakt het net geen veertig minuten durende album tot een zeer prettige luisterervaring waar de luchtgitaar van stal gehaald móet worden. ‘Stuck In The Night’ en het daaropvolgende ‘Take Control’ hebben heerlijk gitaarwerk om slechts een paar voorbeelden te noemen.

Van Laurence Jones gaan we ongetwijfeld en hopelijk nog veel meer horen, want ook op ‘Bad Luck & The Blues’ laat de Britse artiest horen wat hij in huis heeft. Tekstueel kan het nog wel wat spannender maar instrumentaal is er niets, maar dan ook niets op deze plaat aan te merken. (85/100) (Marshall Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ