Malevolence brengt chaos in Tilburg

Facebookrssmail

Het is dinsdag 12 december als Malevolence zijn Malicious Intent tour afsluit in een uitverkochte NEXT bij Poppodium 013. De band brengt een mooie set aan supports mee in Guilt Trip, Justice for the Damned en special guest Sylosis.

De Britten van Guilt Trip mogen deze avond aftrappen en doen dit vol geweld. De band hoeft nauwelijks een noot te spelen voor de flink harde moshpit zich opent. De geluidsmix klinkt al uitstekend, waardoor de groovy riffs van het vijftal nog beter overkomen. De band zelf is lekker actief (zeker gezien de geringe ruimte op het podium) en blijft het publiek maar activeren om mee te doen, wat het aan het einde dan ook doet met een goede set aan stagedives.

Het duurt niet lang voor de Australiërs van Justice for the Damned het podium mogen betreden en ook dit viertal gaat direct vol gas. De brute muziek van de heren zit volgepropt met de lompste breakdowns die je maar kan vinden. Combineer dat met een erg opzwepende frontman en je hebt het perfecte recept om de moshpit door te zetten vanaf waar Guilt Trip hem gestart heeft. Richting het einde van de set krijgen we ook hier weer wat crowdsurfers en stagedivers, met als afsluiter Happy Birthday voor de drummer.

Het is goed te merken dat de NEXT strak is uitverkocht als Sylosis zijn set start, want de zaal staat goed volgestampt. De heren spelen net als de rest op het affiche een pot goed harde muziek, maar dit viertal heeft duidelijk wat meer invloeden uit de thrash metal meegepakt. Het totaalplaatje is dan ook een met snelle en actieve riffs doordrenkte pot beukwerk. De pit loopt dan ook lekker vol en ook de crowdsurfers weten hun weg naar voren weer te vinden.

Malevolence begeleid de start van zijn set met zoeklichten en politiesirenes, wat nogal onheilspellend aanvoelt. Dit is ook compleet terecht, want zodra de eerste noten gespeeld worden breekt er direct chaos uit op de vloer. De band is tijdens de set muzikaal goed in vorm en brengt ook qua looks een goede set met zich mee; het hekwerk en de extra verlichting op het podium voegen goed toe aan de ervaring. Het feit dat bijna de hele NEXT een mosh pit is zegt denk ik genoeg over hoe succesvol de show is!

Foto’s (c) Megan Keijzer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ