Elm Street – The Great Tribulation

Facebookrssmail

Elm Street is een Australische Heavy Metal band opgericht in 2004. ‘The Great Tribulation’ is het derde album en wijkt enigszins af van de twee voorgaande albums. ‘The Great Tribulation’ is een stuk steviger en is hierdoor ook voor Thrashfans interessant. De gitaren komen lekker crunchy uit de luidsprekers en de zang van Ben Batres is ook een stukje ruiger. Ook zitten er wat meer progressieve stukken in de (lange) nummers.

Het getuigt van lef en zelfvertrouwen om je album te openen met een nummer van ruim 11 minuten maar Elm Street doet het gewoon. Meteen hierna volgen de singles en enige 2 nummers die onder de 6 minuten klokken ‘Take The Night’ en ‘The Price Of War’.

De lange tijdsduur van de nummers op dit album vormen trouwens geen belemmering. Er gebeurt meer dan genoeg om het interessant te houden voor de luisteraar. Beste nummers de lange opener ‘Seven Sirens’ en het volledig instrumentale ‘The Last Judgement’. Van de semi-ballad ‘The Darker Side Of Blue’ ben ik minder gecharmeerd. Zeker niet slecht maar het haalt de vaart en energie uit het album.

Elm Street heeft met ‘The Great Tribulation’ een album afgeleverd dat zowel fans van traditionele Metal als ook fans van het wat hardere progressieve werk aan kan spreken. (73/100) (Massacre Records)

Tracklist

 1. Seven Sirens (11:04)
 2. Take The Night (2:44)
 3. The Price Of War (3:10)
 4. If Provoked, Will Strike (6:37)
 5. Behind The Eyes Of Evil (7:05)
 6. The Last Judgement (6:09)
 7. The Darker Side Of Blue (7:10)
 8. A State Of Fear (7:19)

Lineup

 • Ben Batres – Vocals/Guitars
 • Aaron Adie – Guitars
 • Nick Ivkovic – Bass
 • Tomislav Perkovic – Drums
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ