ISSA – Run With The Pack

Facebookrssmail

Via het recordlabel Frontiers Music brengt de Noorse zangeres ISSA haar vijfde album ‘Run With The Pack’ uit. Voor dit album heeft de Melodic Rock artieste samengewerkt met niemand minder dan de Italiaanse muzikant Alessandro Del Vecchio, die de luisteraar vooral kent als live keyboardist van de zanger JORN. Op dit album neemt Alessandro zowel de productie als de mastering en mixing voor zijn rekening, en is daarnaast ook verantwoordelijk voor alle keyboard partijen op dit album. Tel daarbij op dat de zangeres ook nog eens de hulp van Deen Castronovo (Ex Journey drummer en Revolution Saints frontman) heeft ingeroepen voor een duet en de verwachtingen zijn hoog gespannen…

Het album opent gelijk met een keyboard en een stevige gitaarsound op de track ‘Am I Losing you.’ Deze track zou een goede radiosingle kunnen zijn, want de muziek ligt lekker in het gehoor en het refrein kun je lekker meezingen. Wat opvalt is dat de vocalen duidelijk een poppy sound hebben voor een rockalbum. Deze poppy sound is ook duidelijk te horen op de tracks ‘Talk To Your Heart’, ‘Irreplacable’ en de titeltrack ‘Run With The Pack’.

De track ‘Sacrifice Me’ is een duet tussen ISSA en Deen Castronovo en opent met een gitaarsolo onder een mystieke keyboardsound. Door de opening zou de luisteraar eerder een liefdesballade verwachten, maar integendeel, de song is juist een lekkere powerballad. De vocale interactie is duidelijk goed op elkaar ingespeeld. De track ‘How Long’ is dit keer wel een typische liefdes rockballad, die qua sound veel weg heeft van klassieke rockballads zoals ‘Will You Be There in The Morning?’ van de Amerikaanse band Heart. Misschien was ‘How Long’ een betere keuze geweest om het duet mee uit te voeren, waardoor de vocale interactie nog beter tot zijn recht was gekomen.

Tracks als ‘The Sound of Yesterday’ en ‘Closer To You’ hebben door de keyboard sound en midtempo gitaarspel eronder een jaren 80’ vibe. ‘The Sound of Yesterday’ is opnieuw weer een powerballad, waardoor er bij de luisteraar de vrees kan ontstaan dat dit album verder gevuld is met alleen maar powerballads. ‘Come Back Again’ kent een verrassende combinatie van een langzaam opbouwend gitaarspel en het gebruik van een fluit als intro. De track is echter weer opnieuw een powerballad, waardoor de verveling een begint toe te slaan, mede doordat de teksten op de ballads steeds dezelfde thematiek lijken te hanteren van een verloren en onbereikbare liefde.

De track ‘Bittersweet’ is de track die afwisseling erin brengt met een lange piano intro onder de vocalen. De track is dit keer een lekkere midtempo rocksong, waarbij de pianosound wordt afgewisseld met het gitaarspel en vocalen. De afsluiter van dit album ‘Everything To Me’ is een mooie ballad met een lang durend pianospel voordat de gitaarsound zich weer inzet. Onder de prachtige vocalen van ISSA wordt het album mooi afgerond.

Dit album bevat een aantal tracks, zoals de titeltrack ‘Am I Losing You’ en ‘Irreplaceable’, die prima passen op de radio. Tevens lijkt ISSA op dit album duidelijk geïnspireerd te zijn door 70 ’s en 80’s vrouwelijke rockzangeressen, zoals de zusjes Wilson van de band Heart. Wat de productie betreft is er in alle opzichten met zorg aandacht besteed aan muziek en vocalen. Een uitstekend album die zowel de liefhebbers van Melodic Rock als de liefhebbers van goede popmuziek zal aanspreken.(80/100) (Frontiers Music)

Tracklist Run With The Pack:

1. Am I Losin’ You
2. Run With The Pack
3. Sacrifice Me (feat. Deen Castronovo)
4. How Long
5. The Sound Of Yesterday
6. Come Back Again Now
7. Talk To Your Heart
8. Bittersweet
9. Closer To You
10. Irreplaceable
11. Everything To Me

Line up ISSA:

Issa Oversveen – vocals
Simone Mularoni – guitars
Alessandro Del Vecchio – keyboards
Andrea ToWer Torricini – bass,
Marco Di Salvia – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ