Nothing More puur en krachtig in TivoliVredenburg

Facebookrssmail

Het is dinsdag 13 februari als alternatieve rockband Nothing More naar het Utrechtse TivoliVredenburg komt. Waar de band vorig jaar nog op de planken van de ZIggo Dome stond als opener voor Slipknot, is het vandaag aan Nothing More zelf om de avond af te sluiten. Support op deze avond komt van het Japanse SiM en het Deense Siamese.

Het is aan Siamese om de avond te openen. De setlist van de band is een beetje een mis als opener; het zwaardere materiaal begint de set en eindigen doet de band op een rustige noot. Ook muzikaal lijkt het de band niet van een leien dakje te gaan; vocalist Mirza lijkt moeite te hebben en ook instrumentaal is het niet geheel zuiver. Desalniettemin weet de band het publiek met de juiste interactie goed op te zwepen en zijn taak als opener goed te doen.

Hierna is het aan de Japanse zelfbenoemde ‘Reggae Punx’ van SiM om het podium te betreden. Het viertal is direct enthousiast, zit bomvol energie en weet dan ook direct een heerlijke sfeer in de zaal te creëeren. Ondersteund door een zeer kleurrijke lichtshow doen de heren de temperatuur in de zaal goed stijgen, mede dankzij de mosh pit en uiteindelijk Wall of Death die ze van het publiek vragen. De band klinkt goed, mede dankzij een gebalanceerde mix, en weet het publiek makkelijk mee te trekken door het simpele stukken mee te laten zingen.

Het duurt na SiM niet al te lang voor het Amerikaanse Nothing More het podium betreedt. De naam van de band beschrijft de setup van de band stiekem best goed; ze hebben precies wat ze nodig hebben voor de muziek en ‘Nothing More’ (op een drietal lage opstapjes na). De band voelt groots en vloeiend op het podium, en ook de interactie wordt direct met het publiek gezocht. Hoewel het niet zo explosief is als bij SiM, toont de band ook een krachtige energie. Ondanks dat de lage bastonen heel hard doordreunen en de lichtshow overmatig veel stroboscopen gebruikt, zet de band een heerlijke set neer, waarbij materiaal gepakt wordt van meerdere albums, zonder ergens echt een sterke nadruk te hebben. Het publiek krijgt de band ook zonder enige moeite mee. Nogmaals toevoegend aan het feit dat de band niets lijkt te hebben met onnodige poespas, speelt de band een iets langere normale setlist en blijft een toegift uit.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ