Een geweldige avond aan metalcore in Melkweg met o.a. Polaris

Facebookrssmail

Het is zaterdag 9 maart als Polaris naar de Max van de Amsterdamse Melkweg komt voor de EU/UK versie van zijn ‘Fatalism’ tour, vernoemd naar het gelijknamige album wat vorig jaar uitkwam. Dit doet de band niet alleen; Silent Planet, Thornhill en Paledusk zijn aanwezig als supports om deze avond tot één om niet te vergeten te maken. Nadat de zaal zo’n 10 minuten later open gaat, overhoren we bij de merch dat de ferry vertraging had en iedereen pas om 5 uur binnen was. Als dat maar geen problemen oplevert…

In ieder geval het Japanse Paledusk heeft hier geen problemen mee. Het viertal omschrijft zijn muziek als ‘Chaos-core’ en niks is minder waar. De heren produceren zowel een sonische als fysieke wervelstorm en weten het publiek goed mee te krijgen. Mede dankzij hoe opzwepend het optreden is duurt het dan ook niet lang voordat er een pit opent. Helaas heb je het door de chaos nauwelijks door, maar met Paledusk voelde het halfuur wat zij hadden duidelijk als te kort.

Visueel ziet het Australische Thornhill er eerder uit alsof ze wat pingelige jazz voor ons gaan spelen, maar niets is minder waar. De heren gaan er direct vol gas voor, en ondanks het feit dat de vocalen aan het begin nogal zacht in de mix lijken opent de pit zich direct. Ook enkele crowdsurfers weten hun weg naar voren te vinden tijdens de ijzersterke set. Het enige wat er niet ijzersterk aan was, was de micstand die richting het einde van de set een trap doormidden kreeg omdat deze schijnbaar niet mee wilde werken.

Als de zaallichten uitgaan voor het Amerikaanse Silent Planet wordt direct duidelijk wat te wachten staat; een projectie op een wit doek achter de heren en een atmosferische lichtshow tonen aan dat de band hier is om een statement van een show neer te zetten. Dit doen ze dan ook zonder enige moeite; de groovy muziek is perfect te horen over het geluidssysteem van de Melkweg, de band zelf was lekker beweeglijk en de pit bleef maar doorrazen. Uiteindelijk is het zonde dat de band het podium moet verlaten, maar met wat er in het verschiet ligt is dat wellicht net even minder erg.

Vanaf het moment dat de heren van Polaris het podium betreden straalt er direct een heerlijk positieve energie van het podium af. Ze zijn dan ook duidelijk in hun element en zijn hier met maar een doel; een feest maken van deze avond. Dit weten ze uitstekend goed te doen; muzikaal klinkt alles heerlijk, de interactie met de fans wordt volop opgezocht en de lichtshow is geweldig. De fans op hun beurt bouwen een gigantische pit, zingen mee en gaan overweldigend op in de show die Polaris hier neer zet. De set bestaat voor ongeveer de helft uit nummers van het nieuwste album ‘Fatalism’, waar de tour ook naar vernoemd is. Verder komt grotendeels nummers van ‘The Death of Me’ voorbij, maar fans van het eerste uur worden ook getrakteerd op ‘Lucid’ en ‘The Remedy’. Uiteraard wordt er ook een emotioneel moment gedicteerd aan de vorig jaar overleden gitarist Ryan Siew, maar met de rest van de set viert de band juist het leven; ergens wel toepasselijk voor de ‘Fatalism’ tour.

Al met al is dit een grote kanshebber om de beste metalcore show van het jaar te zijn; iedere band heeft een ijzersterke set weten neer te zetten en de combinatie van deze bands paste perfect.

Foto’s (c) Megan Keijzer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ