Anvil – One And Only

Facebookrssmail

De knuffelberen van de heavy metal. Zo zou je Anvil misschien wel kunnen noemen. In de recensie over hun laatste studio-album ‘Impact is imminent’ is de geschiedenis van deze Canadese uitvoerig beschreven, https://rockmuzine.nl/2022/04/09/anvil-impact-is-imminent/ De strekking is al vele jaren dat Anvil lekker meehobbelt in de scene, live doen ze het ronduit goed, zeker na hun Japanse docu. Qua albums is het echter helaas al vele jaren nagenoeg continue middelmaat troef, omdat er op elk album wel meerdere matige nummers, noem ze missers, staan. De vraag is toch telkens weer, levert Anvil weer eens een keer een echte knaller af ?  Het zou in ieder geval mooi zijn als dat zou gebeuren.

De single ‘Feed your fantasy’ doet als eerste kennismaking met het al twintigste studio-album   helaas het ergste vermoeden, een fantasieloos nummer waarin het refrein ook veel te vaak te horen valt. Dit nummer wordt vooraf gegaan door het openings-en titelnummer en ook dat breekt gewoon geen potten met wel een prima gitaarsolo. Dat de band echt nog nummers kan schrijven welke indruk maken, dat bewijst het derde nummer ‘Fight for your rights’, een snel nummer met een heerlijke gitaarriff, dito gitaarsolo en uitstekend drumwerk van Reiner. ‘Heartbroken’ is een prima nummer, langzaam en meeslepend maar met goede melodie. Ook ‘Gold and diamonds’ is een goed klinkend nummer, prima vette gitaarriff in een midtempo nummer. Helaas lijdt ‘Rocking the world’ aan hetzelfde euvel als de eerste single, een wat uitgekauwde melodie met teveel het refrein. Met ‘Run away’ zit je weer veel meer overeind met een heerlijke vette rock ’n roll-gitaarriff. Tussendoor helaas weer mindere c.q. middelmatige nummers. Afsluiter ‘Blind rage’ klinkt lekker agressief met een prima gitaarriff en continue dubbel basswerk.

Ook dit album is wederom in de voor Anvil meer dan bekende Soundlodge-studio van Jorg Uken opgenomen en voorzien van weer een heel goed geluid. Maar helaas is de eindconclusie ook nu weer, dat dit album zeker geen potten zal breken en alleen aftrek zal vinden bij de diehard Anvil-fans. (72/100) (AFM Records)

Bandleden:

Steve ‘Lips’ Kudlow         –             Vocals, Guitars

Chris Robertson                –             Bass

Robb Reiner                      –             Drums

Tracklist:

1                 One and only

2                 Feed your fantasy

3                 Fight for your rights

4                 Heartbroken

5                 Gold and diamonds

6                 Dead man shoes

7                 Truth is dying

8                 Rocking the world

9                 Run away

10              World of fools

11              Condemned liberty

12              Blind rage

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ