Kryptos – Decimator

Facebookrssmail

Na onlangs voor de eerste keer Kryptos live gezien te hebben tijdens Welcome to Hell in Eindhoven, was ik benieuwd naar het nieuwe aangekondigde album ‘Decimator’. De vorige 2 studio-albums klonken wel aardig, maar leden allebei ietwat aan het euvel, dat er onvoldoende onderscheid waarneembaar was in de nummers met teveel repetitieve melodieën in met name de midtempo nummers alsmede een zang welke beter past bij de snelle(re) nummers.

‘Sirens of steel’ opent met een erg fijne gitaarriff, een lekker pompende bas en een prima gitaarsolo en dat alles in een flink speedy springerig tempo met het herkenbare Kryptos-geluid. Nu is een snelle goed klinkende opener wel aan Kryptos toevertrouwd, de vraag is gelijk of de band die lijn qua goede nummers weet door te trekken. Het vervolg luistert over het algemeen goed weg, veelal uptempo-nummers, zoals ‘Fall to the spectre’s gaze’ met een goed krachtig refrein en fraai melodieus middenstuk, ‘Electrify’ is een typisch en zeer herkenbaar klinkend Kryptos-nummer met tegen het einde een goede tempo-versnelling, titelnummer ‘Decimator’ bevat een goed stuwend ritme, ondersteunende double-bass en  een vette gitaariff, hoewel ietwat generiek klinkend, ‘In the shadow of the blade’  Mid-tempo nummers zijn het licht commercieel klinkende ‘Turn up the heat’, ‘Electrify’ zit tussen de genoemde nummers in. Het midtempo en melodieuze ‘We are the night’ is de afsluiter van ‘Decimator’ wat maar net iets meer dan een half uur duurt.

Prima nummers en uitstekende productie van de nieuwe Kryptos. Je weet van tevoren wat je van de Indiërs kunt verwachten en dat is deze keer ook niet anders, dit album klinkt min of meer hetzelfde dan de vorige studio-albums, het klinkt gevoelsmatig net even wat beter dan het voorgaande album. (78/100) (AFM Records)

Bandleden:

Nolan Lewis                      –             Vocals, Guitars

Rohit Chaturvedi              –             Lead Guitars

Vasu Chand                       –             Bass

Vijit Singh                          –             Drums

Tracklist:

1                 Sirens of steel

2                 Fall to the spectre’s gaze

3                 Turn up the heat

4                 Electrify

5                 Solaris

6                 Decimator

7                 In the shadow of the blade

8                 Pathfinder

9                 We are the night

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ