Our Last Night zorgt voor een explosieve avond vol covers

Facebookrssmail

Het is vrijdagavond 22 september en de MainStage van Poppodium 013 staat vol met fans die klaar zijn voor een avond vol bekende cover songs en meeslepende riffs. De line-up van vanavond belooft veel goeds, met Lifespark en Normandie als voorprogramma’s, gevolgd door het energieke Our Last Night, is er geen moment om stil te staan.

Lifespark


De zaal is nog aan het vollopen wanneer de eerste band, Lifespark, het podium betreedt. Hun frisse sound, een mix van post-hardcore en melodische rock, weet meteen de aandacht te grijpen. Hoewel ze nog wat minder bekend zijn bij het publiek, maken ze dat goed met hun enthousiasme. Frontman Dave lijkt vastbesloten om de vroege vogels aan het bewegen te krijgen en dat lukt. Met nummers als “Stay Away” en “Unwritten”, een cover song van Natasha Bedingfield, zet Lifespark de toon voor de avond: stevig, maar met gevoel voor melodie.

Normandie


Na een korte pauze is het de beurt aan Normandie, de Zweedse rockband die inmiddels een trouwe fanbase heeft opgebouwd. Zodra ze beginnen, wordt het duidelijk dat de stemming nu echt omslaat. Zanger Philip Strand heeft een fantastische podiumprésence en zijn krachtige vocalen komen goed tot hun recht in de akoestiek van 013. Hits zoals “Babylon en “White Flag” worden luid meegezongen door het publiek. Normandie bewijst dat ze niet zomaar een voorprogramma zijn, maar een band die het publiek echt weet op te zwepen.

Our Last Night


Als de lichten voor de derde keer dimmen, komt de zaal echt tot leven. Our Last Night betreedt het podium en vanaf het eerste akkoord is duidelijk dat dit het moment is waar iedereen op heeft gewacht. De band, die bekendstaat om hun unieke mix van metalcore en alternatieve rock, levert een explosie van energie. Zanger Trevor Wentworth beweegt zich als een tornado over het podium, terwijl broer Matt zijn heldere vocalen perfect afwisselt met Trevors rauwe screams.

Het publiek gaat los op covers als “Shape Of You en “Stay”. Wat de show echt bijzonder maakt, is de balans tussen ruwe kracht en emotie. Ook hun eigen klassiekers komen aan bod, zoals “Sunrise” en “Same Old War”. Opvallend is dat deze niet door iedereen meegezongen worden en een groot deel van de fanbase lijkt vooral de covers te kennen. Fans zingen de covers dan ook uit volle borst mee en de band lijkt elke seconde te genieten van de energie die het publiek hen teruggeeft. Wanneer ze afsluiten met “Iris” van The Goo Goo Dolls weet je dat dit een avond is die nog lang in het geheugen van iedereen zal blijven hangen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ