Visions of Atlantis, Illumishade en Seraina Telli betoveren 013 Tilburg

Facebookrssmail

Seraina Telli

Op 2 oktober 2024 gaf Seraina Telli een energiek en kleurrijk optreden in 013, Tilburg, waarbij ze haar krachtige stem en veelzijdigheid volledig liet zien. Ze opende met ‘Addicted to Color’, een nummer dat haar levendige persoonlijkheid en aanstekelijke energie perfect weergaf.

‘Wish You Well’ en ‘I’m Not Sorry’ brachten sterke, zelfverzekerde rocknummers met een opzwepende energie, waarbij Telli’s charisma het publiek moeiteloos meetrok. Een intiem hoogtepunt was de akoestische uitvoering van ‘All Your Tears’, waarbij ze solo een breekbaardere kant liet zien.

Met ‘Think!’ en afsluiter ‘Modern Warrior’ sloot ze de show krachtig af, en bewees ze haar veelzijdigheid als artiest: van pure rock tot emotionele ballades, Seraina Telli hield de zaal in haar greep.

Illumishade

Na de krachtige set van Seraina Telli was het de beurt aan Illumishade, eveneens afkomstig uit Zwitserland. Deze band bracht een frisse wind met hun unieke mix van symfonische en progressieve metal. Zangeres Fabienne Erni, die ook bekend is van Eluveitie, betoverde het publiek met haar veelzijdige stem, variërend van fragiele hoge tonen tot indrukwekkend krachtige uithalen. De band opende krachtig met ‘Elegy’ en ‘Enemy’, waar Erni meteen indruk maakte met haar krachtige en veelzijdige vocalen. Deze nummers wisten direct de toon te zetten voor een meeslepende avond.
De epische orkestraties, gecombineerd met heavy riffs en melodieuze passages, zorgden voor een meeslepende atmosfeer in de zaal. Nummers als ‘Rise’ lieten zowel de muzikale als emotionele diepgang van de band goed tot hun recht komen. Het publiek werd meegenomen in een andere wereld, waarin fantasie en realiteit moeiteloos samensmolten.

Visions of Atlantis

De set opende met ‘To Those Who Choose to Fight’, een krachtige keuze die direct de toon zette voor de avond. De opzwepende ritmes en de epische zang van Clémentine Delauney en Michele Guaitoli zorgden ervoor dat het publiek vanaf de eerste noot werd meegesleept in de muzikale reis die hen te wachten stond. Naadloos overgaand in ‘The Land of the Free’, werd de zaal gevuld met de symfonische elementen die perfect mengden met de stevige gitaarpartijen.


Een van de hoogtepunten van de avond was zonder twijfel de chemie tussen de vocalisten. Delauney’s kristalheldere sopraan en Guaitoli’s krachtige, melodieuze stem wisselden elkaar moeiteloos af, vooral in emotioneel geladen nummers zoals ‘Where the Sky and Ocean Blend’, waar het publiek in stilte werd meegenomen in een dromerige sfeer.

‘Hellfire’ en ‘The Dead of the Sea’ waren rauwer en zwaarder, met donderende drums en energieke gitaarlijnen die de donkerdere kant van hun muzikale spectrum belichtten. Hier was duidelijk te zien hoe de band hun geluid heeft aangescherpt en verfijnd, zonder in te leveren op intensiteit.
Naar het einde van de avond toe, gaf de band het publiek geen moment om adem te halen. ‘Pirates Will Return’ en ‘Master the Hurricane’ zorgden voor epische momenten met grootse orkestrale arrangementen en krachtige refreinen die meezingen bijna verplicht maakten. Het absolute hoogtepunt kwam echter met de afsluiter ‘Armada’. Dit slotnummer, vol dramatiek en symfonische pracht, sloot de avond af met een knaller en liet het publiek in extase achter.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ