The New Roses – Attracted To Danger

Facebookrssmail

Bij onze oosterburen doen The New Roses het goed. De aanstekelijke hard rock vult steevast vrijwel iedere zaal die ze in hun thuisland aan doen. Nu maken ze ook langzaam maar zeker de oversteek naar andere landen. Hun laatste twee albums behaalde in de Duitse charts de top vijftien, dus de lat ligt niet bepaald laag.

In het kamp van The New Roses is er niet gek veel veranderd sinds het laatste album. Het enige is dat oud lid Norman Bites zich weer bij de band heeft gevoegd en daarmee dus een extra gitarist te horen is. Ondanks dat ze buiten Duitsland nog geen gevestigde naam zijn, begon de band goed door al vroeg in de carrière te horen waren in het populaire Sons Of Anarchy met ‘Without A Trace’. Het hoogtepunt kwam twee albums geleden met een top tien notering voor ‘Nothing But Wild’.

Laten we beginnen met een minpunt op het nieuwe ‘Attracted To Danger’. De cover van ‘Rockin’ In The Free World’. Hiermee doel ik niet te zeggen dat het een slechte uitvoering is, maar wel overbodig. De Neil Young klassieker is al door zo veel artiesten gedaan en uitgebracht. Het zou dan leuker zijn om een minder voor de hand liggende keuze te kiezen. Prima voor wat het, maar het is tegelijkertijd op safe spelen. Voor de rest is het qua vernieuwing in de sound niet spannend, maar wat we van de band kennen. Ontzettend aanstekelijke hard rock met lekkere riffjes en solo’s en refreinen die onmogelijk zijn niet mee te zingen.

Het album opent dan ook sterk met het tweeluik ‘When You Fall In Love’ en ‘Natural Born Vagabonds’ in de klassieke New Roses stijl. Heerlijke gitaarsound en de raspy stem van Timmy Rough. De daaropvolgende titeltrack en ‘Four Wheels’ zijn zeker in de gitaarsound een tandje steviger, maar zeker niet minder lekker. Natuurlijk is zo’n album niet compleet als er geen (power)ballad op te vinden is. Dat is hier ‘Hold Me Up’ waar Gill Montgomery op mee speelt.

The New Roses weten opnieuw een album vol catchy hardrockers uit te brengen. Klein minpuntje voor de cover keuze, daar hadden we liever nog een origineel nummer gehoord, of een minder gangbare keuze. Voor de rest voor de liefhebbers van catchy stadionrock is ‘Attracted To Danger’ weer een blinde aanschaf. (81/100) (Napalm Records)

The New Roses:Timmy Rough – Leadvoc, Guitar
Dizzy Daniels – Guitar
Hardy – Bass
Urban Berz – Drums, Backing Vocals

Tracklist:
1. When You Fall In Love
2. Natural Born Vagabonds
3. Attracted To Danger
4. Four Wheels
5. Bring The Thunder
6. This Heart
7. Hold Me Up feat. Gill Montgomery
8. Spirit Of A Rebel
9. Rockin’ In The Free World
10. Whiskey In The Backseat

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ