Gomorra – Gomorra

Facebookrssmail

Gomorra is een lastig definieerbare band, volgens de info op hun FB-pagina zijn ze al in 1994 opgericht en echt in beeld verschenen in 2002. Echter op Metal Archives nog altijd onvindbaar. Wel is de band daar te vinden onder de naam Gonoreas. Gelijk valt dan de gelijkenis in bandlogo’s op. De band komt uit Zwitserland en heeft in ieder geval een vrij bekend bandlid, namelijk Damir Eskic, sinds 2019 gitarist bij de Duitse thrashers van Destruction.

Waar Gonoreas zich als power metal profileerde, is Gomorra meer een heavy metal band met wat thrash invloeden. Volgens de eigen info zijn ze beïnvloed door Iron Maiden, Metallica, Slayer en AC/DC. Gomorra was oorspronkelijk van plan hun debuutalbum op 10 april uit te brengen, maar doordat In toenemende mate met name jonge c.q. beginnende bands problemen van de huidige corona-situatie ondervinden, hebben zij de release van hun 1e full-album uitgesteld tot 22 mei.

De band wordt her en der al neergezet als één van de nieuwe heavy metal-sensaties en dan is natuurlijk één van de vragen, is dit terecht of niet ? Na meerdere luisterbeurten is het antwoord, dat Gomorra een zeer veelbelovende ster aan het metal-firmament is, of ze ook gelijk een echte sensatie zijn, is lastig te zeggen, er zijn zoveel bands welke een heel goed debuutalbum uit brengen welke vervolgens in de vergetelheid weg zakken. Het album luistert erg goed weg en is een mix van heavy en semi-thrashmetal vanwege de shreddende gitaren. Opvallend is dat tot en met het 8e nummer er allemaal midtempo heavy metal-nummers en een enkel langzaam nummer ten gehore gebracht worden, tijdens de laatste drie nummers wordt het tempo flink opgeschroefd. Persoonlijk had ik de snelle nummers meer rond de langzamere nummers gepositioneerd en geopend met één van die snelle nummers.

Qua stijl moet je denken aan een steviger oudere Iced Earth, Judas Priest en Death Dealer met veelvuldig voorkomende thrashy riffs, vaak fraai tweesteming gitaarwerk, heerlijk soleerwerk, hele goede zang met veelal achtergrondvocalen bij de refreinen.

Echte uitschieters zijn er niet te noemen, het album is een consistent geheel van heerlijk wegluisterende nummers, een uitstekende productie met zeer goede muzikanten. Alle ingrediënten zijn in ieder geval aanwezig om bij een volgend album door te stoten naar de top. (84 /100) (Noble Demon Records)

Bandleden :

Jonas Ambühl – Vocals
Damir Eskic – Lead/Solo Guitars
Dominic Blum – Lead/Solo Guitars
Nico Ardüser – Bass Guitar
Stefan Hösli – Drums

Tracklist :

1  Canaan (intro)
2  Gomorra
3  Flames of death
4  Hope for the righteous
5  Out of control
6  Brother we re damned
7  The city must fall
8  Children of the land
9  Cleansing fire
10 Angels amongst us
11 Never look back

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ