Trucker Diablo – Tail End of a Hurricane

Facebookrssmail

Trucker Diablo, een nieuwe naam voor mij, hoewel deze Ierse rockers hiermee al wel hun derde album uitbrengen. In de dikke tien jaar van hun bestaan zijn ze in ieder geval niet op grote schaal doorgebroken. En luisterend naar hun nieuwe album, kan ik me daar wel wat bij voorstellen, hoe lekker het allemaal ook wegluistert. Het muzikaal ingeslagen pad is weliswaar nogal platgetreden, maar de energieke rechttoe rechtaan-hardrock klinkt wel lekker positief en doet kwalitatief niet heel veel onder voor een Nickelback, Shinedown of Black Stone Cherry, al missen deze truckers het eigen gezicht die die bands wel hebben. Maar qua spel, productie en zang klinkt het allemaal professioneel en bevat het genoeg hooks om te blijven hangen.

Opener ‘BTKOR’ (wat staat voor ‘Big Truck Keeps on Rollin’) walst met zijn vette riff over je heen als een vrachtwagen en geeft zijn visitekaartje voor wat komen gaat hiermee af. Het navolgende ‘I Am Still Alive’ is wat melodieuzer en heeft een lekker beklijvend refrein. De productie is vet aangezet, en past prima bij de muzikale richting. Nóg commerciëler gaat het eraan toe in de single ‘Rock Kids of the ’80s’, welke het meest refereert aan Nickelback. Het zingt lekker mee, maar het is net wat te gladjes. Ook ‘Don’t Hold on to Hate’ is weer zo’n laagdrempelige catchy rocker, met een fijn refrein en zowaar een brug met sologedeelte. Van dit soort tracks komen er nog veel meer voorbij. Zoals het snelle en aanstekelijke ‘Set the Night on Fire’, het melodieuzere ”This Burning Heart’, het stuwende titelnummer of de met fijn gitaarwerk gevulde ‘Slow Dance’.

Gelukkig wordt er ook iets meer buiten de lijntjes gekleurd af en toe. ‘Insects’ is zowel ruiger als sneller als de rest. ‘The Edge of Tonight’ leunt met zijn melodieuze refrein tegen de AOR aan en met ‘The Trade’ hebben we een prima en gevoelige ballad te pakken, die halverwege wel wat steviger wordt. De stem van Tom Harte is weliswaar wat eentonig, maar prima passend bij dit genre. Afsluiter ‘Bury the Ocean’ is een dreigende midtempo song die prachtig opbouwt en de volle 5.37 minuten blijft boeien. Met dank ook aan de fijne dubbele gitaarriff.

Hoewel het rockwiel zeker niet opnieuw is uitgevonden op deze ‘Tail End of a Hurricane’, is het typisch zo’n lekker wegdraai album voor tijdens de lange auto-, of beter, vrachtwagenritten geworden. Niet al te diepgravend, of aandacht afleidend, maar lekker meeblèren op deze aanstekelijke rocksongs.  (77/100)(eigen beheer)

Tracklist

1. BTKOR 4:07
2. I Am Still Alive 3:49
3. Rock Kids of the ’80s 3:50
4. Don’t Hold on to Hate 5:06
5. Set the Night on Fire 4:07
6. Tail End of a Hurricane 4:11
7. Insects 4:44
8. The Edge of Tonight 3:32
9. The Trade 3:52
10. This Burning Heart 4:35
11. Woodstock to Vietnam 3:34
12. Slow Dance 2:53
13. Bury the Ocean 5:37

Line up

Tom Harte – Vocals and Guitar
Simon Haddock – Guitar and Backing Vocals
Jim McGurck – Bass and Backing Vocals
Terry Crawford – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ