Veonity – The Final Element

Facebookrssmail

Voor diegene die de Zweedse band Veonity nog niet kennen, zoals de hoes wellicht al doet vermoeden is dit power metal. Niet zo bekend als landgenoten als bijvoorbeeld Hammerfall, al heeft de sound daar dan wel weer veel van weg. Met een nieuwe zanger hoopt de band een breder publiek aan te gaan trekken met het onlangs uitgebrachte ‘The Final Element’ wat dan weer het zesde studioalbum is.

De teksten van ‘The Final Element’ verkennen thema’s van avontuur, zelfontdekking en de strijd tussen goed en kwaad. Dat laatste wordt dus ook in de albumcover al op gehint. Dit album is de eerste plaat waar zanger Isak Stenvall op te horen is. Die komt van Lancer.  Zoals al genoemd is er gelijkenis te herkennen met Joacim Cans van Hammerfall. Albumopener heeft ook de meerstemmigheid duidelijk van die band geleend. Niet dat daar wat op tegen is, maar origineel is dit album wat dat betreft niet.

De band staat ervoor om de klassieke power metal terug nieuw leven in te blazen. Met Stenvall een zanger die bekwaam genoeg is met een flink register en hoogte die ik met geen mogelijkheid aankan. Ook nummers als ‘Riders Of The Revolution’ met de opbouw doen denken aan andere bands. Het nummer heeft een lekkere riff, maar die had wel wat dikker in de mix mogen zitten.

Veonity levert met ‘The Final Element’ een prima power metal album af, maar mist tegelijkertijd iets wat dit album onderscheid van andere albums in het genre. Leuk om bij tijd over eens te luisteren, maar blijven hangen zal dit album helaas niet doen ben ik bang. Daarvoor is de ‘’power of the fifth element’’ nog wat te zwak. Wel hoor je de potentie, zeker met de nieuwe man achter de microfoon. Werk aan de winkel voor een eigen geluid. (65/100) (Scarlet Records)

Tracklist:

Premonition

Chains Of Tyranny

Horsemen Of The Dark

Carry On

Riders Of The Revolution

Warriors Code

Powerstone

Heart Of A Warrior

Kings Of Dreamland

The Fifth Element

VEONITY:

Isak Stenvall – vocals

Anders Sköld – guitar

Samuel Lundström – guitar

Kristoffer Lidre – bass

Joel Kollberg – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ