Facebookrssmail

SR4A9960

Metalcoreband Architects staat vanavond met maar liefst 3 voorprogramma’s in de oude zaal van Melkweg: het Canadese Counterparts en de Amerikaanse bands BlesstheFall en Every Time I Die. Architects en Every Time I Die horen bij hetzelfde platenlabel, waar ook grote namen als the Offspring, Bring me the Horizon, Pennywise, Parkway Drive en Bad Religion onder vallen. Niet de minsten dus op punkgebied!

Counterparts barst los met ‘Witness’ van hun laatste album ‘The Difference between Hell and Home’. Frontman Brendan Murphy van Counterparts ijsbeert de hele tijd over het podium, net als dieren in een dierentuin. Zou hij last hebben van captivity in zijn eigen muziek? De eerste stagedivers klimmen het podium op, en dit zullen er aan het einde van de avond elke minuut een stuk of 3 zijn, zo veel en zo frequent heb ik nog niet eerder gezien. Zanger Sam van Architects moet ze zelfs tot rust manen: “Heb respect voor elkaar bij het stagediven, duw niemand van het podium af, neem je tijd en doe relax”.

Blessthefall-zanger Beau Bokan heeft een paar songs gezongen en zegt dan ”Ik mis de stagedivers, kom op mensen!“ Vanachter gaan lichamen over hoofden naar het podium toe, waar ze soms niet geheel zachtzinnig gedropt worden. Om daarna al stagedivend terug de zaal in te keren. Na 7 nummers, waaronder ‘What’s Left of Me’, ‘You Wear a Crown, But You’re No King’ en ‘Déjà Vu’ (beide van het laatste album ‘Hollow Bodies’) neemt de metalcore band veel te vroeg afscheid. Maar gelukkig is de avond nog jong, en komen er nog twee optredens: Every Time I Die en natuurlijk Architects!

Every Time I Die, de band rond de broers Keith en Jordan Buckley, knalt er hard in met de songs ‘No Son of Mine’, ‘Bored Stiff’ en ‘Decayin’ With the Boys’. Zanger Keith Buckley vraagt al snel om een circle-moshpit, die helaas wat magertjes uitvalt. Jordan rent samen met gitarist Andy Williams het hele podium over, en maakt verscheidene mooie jumps. Aan het einde van de show kiest de band voor de song ‘Moor’, een ingetogen en breekbare song waar de eerste 30 seconden alleen Keith hoorbaar is. Dit kan de energie uit het optreden halen, maar wordt gelukkig met gejuich ontvangen.

Architects bestaat uit vijf mannen uit Brighton: zanger Sam Carter, de tweeling Tom en Dean Searle (gitarist rSR4A9969esp. drummer), gitarist Adam Christianson en basgitarist Alex Dean. In haar 10-jarig bestaan is inmiddels het zesde album uit, ‘Lost Forever, Lost Together’. Hiervan spelen ze veel songs, waaronder ‘The Devil is Near’, ‘Naysayer’ en ‘Gravedigger’. De invloeden van The Dillinger Escape Plan zijn bij oudere nummers als ‘Day in Day Out’ en ‘These Colours don’t Run’ goed hoorbaar. Een strak optreden!

Setlist Architects
Broken Cross
The Devil Is Near
Dead Man Talking
Alpha Omega
Castles in the Air
Naysayer
C.A.N.C.E.R
Devil’s Island
Follow the Water
Colony Collapse
Day in Day Out
Youth Is Wasted on the Young
These Colours Don’t Run
Red Hypergiant
Gravedigger

Foto’s (c) Armelle van Helden / RockMuzine

Facebooktwitterredditpinterestmail