Chi Coltrane aan het einde van haar Nederlandse tournee

Facebookrssmail

chi coltraneBegin jaren 70 was daar ineens die dame, Chi Coltrane met die mooie, krachtige en rauwe stem die zichzelf als een echte rock&roll ster begeleide op de piano en wereldhits scoorde met ‘Go Like Elijah’ en ‘You Were My Friend’. Ze kreeg de stempel ‘The Queen of Rock’ en werd zelfs de opvolgster van Janis Joplin genoemd. Ze debuteerde in verschillende hippe clubs in Chigago en bracht in 1972 haar gelijknamige debuutalbum ‘Chi Coltrane’ uit waarvan de eerste single ‘Thunder and Lightning’ een regelrechte hit werd. Er volgde nog meerdere albums, ze tourde over de hele wereld met haar band en haar laatste album verscheen in 1986. Maar zo plotseling als ze kwam, zo was ze ineens ook weer weg en leekhaar muzikale carrière tot een stop te zijn gekomen.

Tot in 2009 waarin ze met een nieuw album op de proppen kwam, ‘The Essential Chi Coltrane- Yesterday, Today & Forever’ met oude en nieuwe nummers. Een nieuwe tour volgde met uitverkochte zalen in o.a. Duitsland en Zwitserland en dit jaar zal er weer een nieuw album verschijnen. Daarvoor keert ze terug op de Nederlandse podia waar ze negen concerten geeft waarvan de eerste in Winschoten was uitverkocht. De laatste is op 26 oktober in Luxor Live in Arnhem

Een paar jaar ouder sinds haar debuut maar met een stem nog even krachtig en met eenzelfde overgave en inzet brengt ze oude en nieuwe nummers die nog steeds overtuigen.

24 okt De Vorstin- Hilversum
26 okt Luxor Live- Arnhem.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ