At The Drive In exclusief naar 013

Facebookrssmail

De Amerikaanse alternatieve rockband At The Drive In komt op woensdag 7 maart 2018 exclusief naar 013! De groep stond aan de wieg van de post-hardcore, maar stopte op zijn hoogtepunt. Sinds de herstart in 2015, is dit pas de derde show in Nederland. Support is er van Death From Above 1979 en Le Butcherettes. 

At The Drive In gaf met de albums ‘In/Casino/Out’ (1998) en vooral ‘Relationship Of Command’ (2000) een complete generatie een adrenalinestoot. ‘Relationship Of Command’ staat bekend als een grensverleggend album en één van de beste emocore en post-hardcore albums ooit. De liveshows waren zonder uitzondering knettergek: een show bij Jools Holland staat bij velen nog in het geheugen gegrift. Kort na dat legendarische album gaf de band er echter de brui aan.

Frontman Cedric Bixler-Zavala en gitarist Omar Rodríguez braken daarna internationaal door met hun band The Mars Volta (een fenomenale show in 013 in 2008!), gitarist Jim Ward, bassist Paul Hinojos en drummer Tony Hajjar gingen verder als de rockband Sparta. Toen beide bands op Lowlands speelden, werd het eerste zaadje gepland van wat uiteindelijk zou ontkiemen in de reünie in 2015. Overigens zonder Jim Ward, hij wordt vervangen door Keeley David (Sparta).

Dit jaar verscheen er zelfs een opvolger van ‘Relationship Of Command’: ‘in•ter a•li•a’. Nog steeds grossiert At The Drive In in vlammende en hyperactieve punkriffs, rare maatsoorten en tempo’s die van de hak op de tak springen. Op woensdag 7 maart 2018 zal de groep in 013 staan voor wat ongetwijfeld weer een knettergek optreden gaat worden. Ook support Death From Above 1979 maakte een geweldig album (‘You’re A Woman, I’m A Machine’ uit 2004) waarna ze stopte. Tien jaar later kwamen ze weer bij elkaar en dit jaar verscheen het derde album ‘Outrage! Is Now’. Le Butcherettes opent.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ