Videoclip Eerste Wereldoorlog Poppy Day

Facebookrssmail

Vandaag is het Poppy Day en wordt internationaal herdacht dat 100 jaar geleden de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Chabliz heeft een videoclip gemaakt op hun nummer over deze oorlog, deels gecomponeerd op de woorden van warpoet John McCrae, die zelf sneuvelde in deze oorlog. Voor deze videoclip hebben ze found footage van de slagvelden uit 1914-1918 gebruikt, gemixt met livebeelden van één van hun concerten.

Het nummer heeft een Wagneriaans en stevig rockend einde en begint als een jazzy ballad. Inmiddels zijn ze n.a.v. deze videoclip als band al uitgenodigd om dit nummer live te spelen bij de herdenking van de Slag bij Bellewaerde in juni 2015.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ