Paceshifters headliner op Rock ’n Rollercoaster Indoor Festival in Vlaardingen

Facebookrssmail

PaceshiftersOp zaterdag 14 april is het tijd voor een nieuwe editie van Rock ’n Rollercoaster Indoor Festival. Het minifestival wordt voor de derde keer in De Kroepoekfabriek gehouden. Deze keer wordt er weer flink uitgepakt met twee podia. Tijdens het festival staan er maar liefst zeven bands op het programma. Zij zullen hun repertoire laten horen op het podium en in de rookruimte -omgedoopt tot rockruimte- van De Kroepoekfabriek. Er worden verschillende rockgenres in huis gehaald. Denk aan rock ’n roll, punk, speedrock en noise.

Het festival trapt af met een topact in de vaderlandse rock: Paceshifters. Het zijn drie broers die met hun eigenwijze do-it-yourself-mentaliteit al ver gekomen zijn. Van charmante jonge-hondenband zijn zij uitgegroeid tot een volwassen trio. De band heeft op vele festivals in eigen land en buiten de landsgrenzen gestaan. Festivals zoals Eurosonic, Pinkpop, Zwarte Cross, Exit, Rock for People, Woodstock Polen, Groezrock en SXSW. De passie voor 90’s alternative rock, in de trend van bijvoorbeeld Nirvana en Soundgarden, is volop aanwezig. Daarmee zijn zij een waardige headliner van deze derde Rock ’n Rollercoaster.

Daarnaast staat de Vlaamse band The K. op het podium. In 2010 werd het trio opgericht door Sigfried, Geoffrey en Sebastien. In 2011 wonnen ze Concours Circuit, een grote bandwedstrijd in België. Daarna in juni 2012 brachten zij hun debuutalbum ‘My Flesh Reveals Millions of Soul’ uit via het onafhankelijke label JauneOrange en PIAS. De noisepunk band is interessant voor de liefhebbers van bands als Pissed Jeans, The Jesus Lizard en US Maple.

Daarnaast zijn Mind Rays en Fungo Bat van de partij. De leden van Mind Rays, afkomstig uit Gent, laten sinds 2013 hun muziek aan het publiek horen. Vorig jaar 24 maart brachten ze hun album ‘Nerve Endings’ uit. Met hun punk en acid sound horen zij thuis op het festival. Ook staat Fungo Bat in De Kroepoekfabriek. Ooit begonnen zij als thuisproject. Hun inspiratie komt van obscure beat en psychedelica. Inmiddels bestaat de formatie uit vier leden. Nog niet zo lang geleden hebben zij hun debuut-EP uitgebracht en ze zijn terug te vinden op zowel Spotify, Deezer als Apple Music.

In de rookruimte van de Kroepoekfabriek treffen we bands als Dieselburner, Gewoon Fucking Raggen en G.O.D. Deze lokale helden toveren de rookruimte van De Kroepoekfabriek om in een ware rockruimte. Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar via de website van De Kroepoekfabriek.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ