Sabaton exclusief naar 013

Facebookrssmail
Foto (c) Rob Sneltjes
Foto (c) Rob Sneltjes

Een van ’s werelds populairste power metalbands Sabaton komt volgend jaar terug naar Nederland. Op vrijdagavond 11 maart staan de heren exclusief op de planken van 013 in Tilburg. De Zweedse groep stond in januari nog met een geweldig en uitverkocht concert in de Tilburgse poptempel, vorige week programmeerden ze in Duitsland nog hun eigen Sabaton Open Air en afgelopen weekend traden de heren op tijdens Alcatraz in België, waar RockMuZine als partner natuurlijk ook aanwezig was.

De power metalband bouwt al meer dan vijftien jaar aan een indrukwekkend muzikaal cv. Vanzelfsprekend is dat curriculum vitae goed gevuld met uitermate strakke albums waarop uiterst pakkende metal met een hoog meezinggehalte de boventoon voert. Vanzelfsprekend werkt dit niet alleen op plaat goed, maar ook op het podium. De heren beklimmen de populariteitsladder dan ook voortvarend. In Polen zijn de mannen zelfs uitgeroepen tot ereburgers.

Het zesde studioalbum ‘Carolus Rex’ (2012) blijkt een voorlopig hoogtepunt in het oeuvre, maar de opvolger ‘Heroes’ (2014) is nog weer een slag beter. De messcherpe liedjes op de schijf zijn gevarieerder en dynamischer en slaan in als een bom. De Zweden presenteren wederom een worp catchy metalnummers waarin de gedenkwaardige riffs gecombineerd worden met geïnspireerde teksten over oorlogshelden als Witold Pilecki. De teksten van Sabaton zijn sowieso al jaren doorspekt met oorlogsthematiek.

Sabaton grossiert als geen ander in de betere meezingers. Dat blijkt ook in januari dit jaar in 013. Dit uitverkochte concert was zo’n groot overwinningsfeest, dat zanger Joakim Brodèn na herhaaldelijk toezingen zelfs eindigde met zijn broek op zijn hoofd. De fans snakken duidelijk naar meer, dus komt de groep volgend jaar weer terug naar Nederland voor een exclusief Nederlands optreden in het vernieuwde 013.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ