Slash wint Sena European Guitar Award

Facebookrssmail

Sena_Amsterdam-01Rockicoon Slash heeft dinsdagavond in Club Ziggo persoonlijk zijn prijs in ontvangst genomen, tijdens de uitreiking van de Sena European Guitar Award. Deze Europese muziekprijs is het vervolg van de Eddy Chrisitiani Award, die van 2006-2013 is uitgereikt aan o.a. Brain May (Queen), Jan Akkerman, Steve Lukather (Toto) en Adriaan van den Berg. De award wordt jaarlijks toegekend aan een (inter) nationale gitarist die een inspirerende bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de elektrische gitaarmuziek.

De presentatie van deze avond was in handen van Leo Blokhuis. In een behoorlijk drukke en warme Ziggo Club start het programma met optredens van o.a. DeWolff, Anneke van Giersbergen, Danny Vera, Stevie Ann, Elske DeWall, Dany Lademacher, Blaas Of Glory en niet te vergeten de 12-jarige Rayan Vroon, winnaar van vorig jaar van de Sena Young Talents Guitar Award.

Via de rode loper werd Slash onthaald met een optreden van Vandenberg’s Moonkings. Na het nodige beeldmateriaal over Slash zijn carriere en de van te voren opgenomen beelden met felicitatie’s van Brian May en Steve Lukather, werd de prijs overhandigd, door de Eddy Christiani winnaar van vorig jaar, George Kooymans (Golden Earring).

Slash is er volgens de jury in geslaagd om generaties met elkaar te verbinden door zijn gitaarspel. Dit in combinatie met zijn imago, stijl en sound is Slash herkenbaar en onmiskenbaar. Slash’s zijn gitaarriffs uit songs zoals o.a. ‘Sweet Child O’Mine’, ‘Paradise City’ en ‘Welcome to the Jungle’ vanuit het tijdperk met Guns N’ Roses zullen de tand des tijd doorstaan, volgens jurylid Jean-Paul Heck.

Helaas speelde Slash geen noot tijdens de uitreiking. En na het overhandigen van de prijs mocht Slash zijn handtekening op zijn portret zetten, welke prachtig geschilderd is op de muur. Waarna Slash na de nodige interviews weer in de auto stapte en Jan Akkerman de eer had om de avond af te sluiten.

Foto’s (c) Dirk van den Heuvel

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ