Audrey Horne – Pure Heavy

Facebookrssmail

audreyDe Noorse band Audrey Horne komt uit Bergen en heeft zijn naam te danken aan de rol die Sherilyn Fenn speelde  in de TV-serie Twin Peaks. Niet zelf verzonnen dus. Dit is eigenlijk wel karakteristiek voor de band. Eigenlijk is niets aan Audrey Horne origineel. Elk nummer heeft een hoog herkenningsgehalte van bands als Ozzy (zanglijnen), Thin Lizzy, Pretty Maids etc. Helemaal niets mis mee maar het mag iets minder. Zo dat is eruit.

Het album luistert lekker weg. Vanaf opener ‘Wolf in my heart’ via  ‘Holy roller’, ‘Out of the city’, ‘Volcano girl’ en ‘Tales from the crypt’ beland je bij de zesde track een kort rustig instrumentaal riedeltje waar mij de reden onduidelijk van is. Hierna klinkt het uptempo ‘Into the wild’ lekker snel en het rockerige ‘Gravity’ iets te poppy. Het album wordt afgesloten met nog 3 midtempo songs; ‘High and dry’, ‘Waiting for the night’ en ‘Boy wonder’.

Na het album een paar maal beluisterd te hebben blijft elk nummer lijken op … Ook heb ik het gevoel dat zanger Torkjell Rod beter kan dan hij op dit album laat horen. Op vorige albums was hij nadrukkelijker aanwezig. Speltechnisch valt er niets op aan te merken. Veel andere bands zouden heel blij zijn met dit album maar van Audrey Horne mag je na 5 albums meer verwachten. Normaal een 8 uit 10 maar een puntje aftrek voor de stagnatie, een 7 dus.(Napalm Records) (7/10)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ