Shiverburn – One Step Closer

Facebookrssmail

One step closerShiverburn is een hardrockband  uit Eindhoven, opgericht in mei 2013 bestaat uit vier mannen: Luigi Nabuurs (drum) , Erwin Jongenelen (gitaar),  Martijn de Lauw  (gitaar, backings) , Gerrit Meulendijks (bas). Als enige dame van de band neemt Sanne Heuyerjans de lead zang voor haar rekening. Shiverburn heeft zich laten inspireren door bands zoals Halestorm, Nickelback en Paramore. Afgelopen september hebben ze hun debuut EP uitgebracht met vier nummers. De band heeft samengewerkt met producer en mixer Robin van Loenen en Troy Glessner heeft de EP gemasterd.

Shiverburn heeft een paar keer aan een battle mee gedaan, o.a bij Festival Broedplaats, waar ze de battle wonnen. Tijdens het pinksterweekend van 2015 staan ze op het gratis popfestival Pitpop in Mierlo.

Coverart One Step CloserDe EP zit in kartonnen hoesje met fotoprint en op de EP staat dezelfde print. ‘Explanation’ is het eerste numer en heeft een instrumentaal intro wat goed klinkt; Rockt lekker. De heldere power stem van Sanne valt meteen op en even later valt ook het hoge bereik op. Sanne heeft een herkenbaar stemgeluid.

‘Fighters’ begint up-tempo, zowel instrumentaal als zang. Een hele lap tekst wordt duidelijk en schijnbaar moeiteloos gezongen. Het nummer heeft een geweldig decressendo, ook het tempo gaat omlaag om uit te komen op power ballad niveau. Erg mooi!

Nederland heeft er met ‘One Step Closer’een EP van een prima hardrockband bij. Shiverburn heeft goede gitaar solo’s en pakkende melodieën. En niet te vergeten Sanne met haar heldere stem, die hier en daar een licht ruw randje heeft. Ook live komt ze maar haar power strot boven de het muzikale geweld van de jongens uit. Met dit alles hebben ze (zowel live als op EP) een eigen sound neergezet. (7,5/10) (eigen beheer)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ