Primal Fear – Best Of Fear

Facebookrssmail

Het uit Duitsland afkomstige Primal Fear bracht in 2006 al een verzamel album met hun beste hits genaamd: ‘Metal Is Forever’. In 2006 was dat een verzameling van nummers uit hun tijd bij Nuclear Blast. Deze keer komen ze met ‘The Best Of Fear’. Dit album is meer een vertegenwoordiging van hun tijd bij Frontiers Records. Naast dat alle grote hits van de albums tussen ‘New Religion’ en ‘Rulebreaker’ worden aangedaan, brengt de band ook vier nieuwe nummers.

Het eerste deel opent met de nieuwe nummers. ‘Area 16’ is een harmonieus intro op het geheel met sterke theatrale opbouw om lekker in de stemming te komen. Vervolgens knalt het album echt open met ‘Predator’. Heerlijke riffs, toffe solerende gitaren, krachtige vocalen en ijzersterke drums. Dit nummer heeft alles wat we van Primal Fear mogen verwachten en misschien wel een beetje meer. Als ‘Predator’ de toon zet voor een toekomstig album dan ligt de lat in ieder geval erg hoog. Onder de nieuwe nummers bevindt zich ook een cover, namelijk ‘If Looks Could Kill’ van Heart. Het nummer behoudt zijn originele vibe, maar krijgt wel een rauwer en net wat harder randje. Ook ‘Thrill Of Speed’ is een nieuw nummer. Hier is het toch echt wel drummer Francesco Jovino die indruk maakt. Het is een krachtig nummer met sterke tempowisselingen. De toekomst van Primal Fear ziet er rooskleurig uit met zulk nieuw materiaal. Het stelt in ieder geval niet teleur.

De rest van het album is gevuld met rauwe nummers als ‘The End Is near’, Sign Of Fear’. Lekker up tempo knallen met ‘Strike’ en ‘Angels Of Mercy’ maar ook gewoon heerlijk mee bléren met ‘In Metal We Trust’ wordt niet vergeten. Het wordt afgesloten met het rockende ‘Bad Guys Wear Black’ wat met rauwe rockende riffs een leuke afsluiter is voor het hardere deel van deze dubbelaar.

De heren hebben er duidelijk voor gekozen om een tweedeling aan te brengen in dit album. Het eerste deel bestaande uit maar liefst 16 rammende nummers vol dampende metal, en het tweede deel met nog eens elf nummers die ook de rustige harmonieuze kant van de band belicht. Het tweede deel kent twee samenwerkingen. Het album wordt geopend met ‘Every Time It Rains’. Deze samenwerking met Simone Simons is uiterst subtiel. De vocalen van Ralf Scheepers mixen perfect met die van Simone Simons. De verhalende lijn van de solerende gitaren zijn daarop nog eens een perfecte aanvulling. De andere samenwerking is met Liv Kristine tijdens ‘Born With A Broken Heart’. Andere fantastische nummers die dit gedeelte van het album aanvullen zijn onder andere; Fighting The Darkness’, ‘Born Again’ en als afsluiter ‘The Man (That I Don’t Know)’ ,wat met een perfecte balans tussen accoustische en elektrische gitaren en fantatstische uithalen van Ralf Scheepers een perfecte afsluiter is voor het geheel.

De meeste fans zullen op vier nummers na alle nummers al hebben. Dat blijft het nadeel van verzamel albums. Hetgeen wat dit album de moeite waard maakt is de nauwkeurig gekozen selectie van nummers die met de precisie van een setlist in de juiste volgorde worden gebracht, hierdoor verveeld het album geen moment. De vier nieuwe nummers zijn zeker niet teleurstellend. Als verzamelaar is het in ieder geval zeker een must have voor hen die nog niet eerder bekend waren met Primal Fear. Al met al een fijne verzameling van zeer toffe nummers.

(70/100, Frontiers Music s.r.i)

Tracklist:
• Area 16
• Predator
• If Looks Could Kill
• Thrill Of Speed
• The End Is Near
• Strike
• Sign Of Fear
• In Metal we Trust
• When Dead Comes Knocking
• Six Times Dead
• Angels Of Mercy
• Unbreakable
• Riding The Eagle
• Rulebreaker
• King For A Day
• Bad Guys Wear Black

• Every Time It Rains ft. Simone Simons
• We Walk Without Fear
• Fighting The Darkness
• Hand Of Time
• One Night In December
• The Sky Is Burning
• Where Angels Die
• Black Rain
• Born With A Broken Heart ft. Liv Kristine
• Born Again
• The Man ( That I Don’t Know)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ