Robby Valentine – Bizarro World

Facebookrssmail

Robby-Valentine-Bizarro-World-297x300Robert Kempe, beter bekend onder zijn artiestennaam Robby Valentine is een multi-instrumentaal talent welke in Nederland zwaar onderschat wordt. Bij het grote publiek is hij bekend van zijn single `Over And Over Again` uit 1992 welke inderdaad een grote hit was maar zeker niet zijn beste nummer. Robby heeft met vele grote namen en producers samengewerkt en in Japan kan hij niet fatsoenlijk over straat.

In Nederland echter is het feit dat hij 22 albums en 16 singles heeft uitgebracht geen reden voor de zo verdiende erkenning. Airplay krijg je hier blijkbaar als je een reeds gevestigde naam hebt of kunt doorgaan als een persoonlijke ontdekking van één van de bekende 3FM Deejays.
Op Valentine’s nieuwste album `Bizarro World` staan 12 nieuwe tracks waarvan het als single uitgebrachte nummer `You’re Tearing Me Down` absoluut de potentie heeft om een hit te worden. Het is een album waarop de muzikale veelzijdigheid van Robby zeker tot uiting komt in een mix van pop, (symfonische)rock met mooie melodielijnen en zang maar ook doorspekt met vette gitaarsolo’s. Samen met zijn huidige band bestaande uit: Robby Valentine – Zang, toetsen, gitaar, Andre Borgman – Drums, Paul Coenradie – Gitaar, Luuk van Gerven – Bas en Johan ‘JayJay’ Willems – Toetsen, backing vocals, heeft hij een muzikaal hoogstandje afgeleverd wat bij liefhebbers zo gretig aftrek vond dat de eerste productie die eind oktober uit kwam binnen korte tijd reeds was uitverkocht.

Dat Valentine een bewonderaar van de muziek van Queen is mag dan duidelijk zijn, getuige ook de albums met de covers van deze wereldband, maar dat maakt hem zeker geen kloon. Het getuigt slechts van de veelzijdige smaak in- en kennis van muziek van deze man. Die varieert van klassiek tot stevige rock, wat het dus juist de moeite waard maakt om zeker dit nieuwste album te gaan beluisteren! Luister eens verder en gun je oren meer dan wat de commercie er in wil proppen. Bij het beluisteren er van ontdek ik telkens weer nieuwe dingen en dringen de teksten meer en meer tot me door.

Beleven kun je Robby Valentine op zaterdag 14 februari 2015 om 21:00 uur in Estrado Harderwijk tijdens zijn Bizarro World Tour Black Rain (nieuwe single) release party.

Robby Valentine – Bizarro World (9/10)(2014 Valentine Records)
1. Interlude Bizarre
2. Bizarro World
3. Rockstar
4. You’re Tearing Me Down
5. Deadbeat Boy
6. Schizophonicated
7. Trip To The Moon
8. Close The Door
9. From Dusk Till Dawn
10. Save Our Souls
11. Black Rain
12. The Mistake

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ