Supertrawler – Voyagers

Facebookrssmail

supertrawlerSupertrawler is een jonge rockband opgericht door drie jazz studenten aan het Amsterdamse Conservatorium. Het drietal heeft zeer verschillende achtergronden, zo komt zanger/bassist Felix Barth uit Duitsland. Drummer Mats Voshol komt uit het hoge noorden en gitarist Tony Molina heeft zijn roots in Spanje. Samen delen ze een passie voor psychedelische ruwe woestijnrock en grootse gebaren. Uit die passie komt Supertrawler voort. ‘Voyagers’ is het eerste album van deze Amsterdamse band.

De nummers op ‘Voyagers’ worden gekenmerkt door gejaagde rock met psychedelische- en stoner invloeden. Strak gespeeld, technisch, goeie riffs met lekkere samenzang. Af en toe wat harder bijten zou het voor mij spannender maken.

In ‘Wasp Nest’, een van mijn favorieten van het album heeft dat juist wel; het nummer wordt voortgestuwd door een bijtende gitaarriff, halverwege het nummer wordt er gas teruggenomen en verandert het nummer in een soort jazzy jam waarna de bijtende gitaar aan het eind weer terugkeert. Een ander hoogtepunt van het album is wat mij betreft de afsluiter ‘Voyagers’, juist door de slepende opbouw voel je de ingehouden spanning en verlang je bijna naar een ontlading. Dat die niet komt maakt het eigenlijk alleen maar sterker. Een derde hoogtepunt van het album is wat mij betreft ‘Treeline’, een nummer dat mij door zijn baslijn en zang heel erg doet denken aan ‘The Cutting Edge’ een lichtelijk obscuur, maar prachtig nummer van the Comsat Angels, een jaren 80 new wave band uit Engeland.

‘Voyagers’ is een fijne, afwisselende debuutplaat van Supertrawler. Ik ben heel benieuwd om de band live te zien omdat ik verwacht dat de band de nummers dan nog een extra lading kan geven.

Supertrawler – Voyagers (7/10)(eigen beheer)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ

One Comment