Verjaardagsgeschenk: Secret show SLAPSHOT cafe de Pompe Goes.

Facebookrssmail

IMG_5299slpshtWe noteren de ochtend van 11 december 2014 wanneer ZLHC (Zeeland hardcore) oprichter Edmond Spellier aangeeft dat op 8 februari de laatste show in ons geliefde Cafe de Pompe in Goes zal gaan plaats vinden. De uitbater gaat het cafe verbouwen en ziet na de verbouwing geen ruimte meer voor hardcore shows. Een verdrietig bericht te meer omdat dit cafe alles ontboezemd wat een hardcore show nodig heeft om op te vallen. Een kleine ruimte, alle vrijheid, geen podium en een groep liefhebbers die door het vuur gaan voor ZLHC. Naast dat het de laatste show zal zijn is Edmond op die datum ook nog eens jarig.

slpsht33De wens van Edmond was om ooit nog eens zijn eigen favoriete band SLAPSHOT te kunnen boeken in deze kleine tent, jammer genoeg zag hij deze wens in rook op gaan. Via de community pagina op Facebook wenste hij dat er een coverband gevormd zou worden. In de avond lees ik dit bericht en er wordt naast mij gekscherend gezegd; “Waarom probeer je de band zelf niet te benaderen”. Tja, waarom ook niet inderdaad, de kanalen zijn bekend en ik heb het geluk dat de mensen om mij heen graag een uitdaging aangaan. Er worden in eerste instantie twee lijntjes uitgezet, een naar een van Edmonds beste vrienden en de ander naar België naar een dame die de band al zeer goed kent. Beiden reageren positief en de connectie met Boston is snel gelegd. Nog geen tien minuten later komt al een verlossend antwoord; “Ze doen het”.

1908311_925255184174683_1880988213489246782_nDe maanden daaropvolgend zijn een prachtig schouwspel van ideeën, enthousiasme, stress, plezier en veel voorbereiden. Een geheime Facebookpagina wordt gemaakt waarin alles gedeeld kan worden zonder dat de persoon in kwestie het zelf kan zien. Iedereen moet zijn mond dichthouden want dit wordt de verrassing van de eeuw. Uiteindelijk zijn er ongeveer 90 man nodig om het geld bij elkaar te verzamelen voor de vliegtickets en gage. Tickets worden gereserveerd en de gage word apart gehouden. Anderhalve week voor de show blijkt dat we nog een centje extra hebben en het idee om een speciaal shirt te maken voor deze dag wordt ook direct gerealiseerd. Als je een groep enthousiaste mensen hebt is het werk zo gedaan!

Na wat problemen met de vluchten is de band toch ruim op tijd gearriveerd in Brussel waarna ze in Antwerpen blijven overnachten om vervolgens de volgende dag rond 17.00 in Goes te arriveren. Hoe de onthulling er aan toe gaat laat het youtube filmpje uitstekend zien. Edmond barst in tranen wanneer er door iemand vanuit het publiek geroepen wordt; “Edmond, dit is ONS cadeau voor jou”. SLAPSHOT is in Goes en het feest barst totaal los, voor alle ZLHC liefhebbers het hoogtepunt van het bestaan van ZLHC. Ook de band zelf is onder de indruk van het geheel en zanger Jack Kelly zegt tegen Edmond dat hij blij moet zijn met zo een groep vrienden! “Een normaal persoon mag blij zijn wanneer hij een hand vol echte vrienden heeft, jij hebt 25 handen te weinig”!

foto’s: Bas Spierings en Ted Gijsman.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ