Robby Valentine, (Muziekpodium Estrado Harderwijk,14-02-2015

Facebookrssmail

Robby-Valentine,-8
Het multi- instrumentaal talent Robby Valentine zette afgelopen zaterdag met zijn band een bijna volledig uitverkocht Estrado op zijn kop. Ter ere van zijn nieuwste album `Bizarro World` , waarvan wij al eerder een korte recensie gaven, is de band op tour gegaan. Deze avond was echter extra bijzonder. Niet alleen omdat het heel toepasselijk is om op Valentijnsdag met of zonder je liefje naar Robby Valentine te gaan, maar ook omdat deze avond in het teken stond van de release van de alweer tweede single van het album, ‘Black Rain’. Opnames voor de videoclip van dit nummer die zouden plaatsvinden gaven hier ook nog eens een extra feestelijk tintje aan.

En zo kon het gebeuren dat er een paar prachtig uitgedoste jonge dames rond liepen. Niet vanwege de carnaval, maar omdat zij zich hadden opgegeven om een prominente rol te vervullen in deze clip. Ook ontbraken uitgenodigde familie en intimi niet die een plaats toebedeeld hadden gekregen in de stoelen op de eretribune. Zangeres Maria Catharina zal blij geweest zijn dat deze stoelen dit keer in de goede richting gedraaid stonden, iets wat de jury van The Voice 2013 tijdens de blind auditions onterecht na liet. Wij blij, want gelukkig kan zij nu samen met Laura Guldemond haar sublieme bijdrage leveren aan dit project. Overigens is Maria met haar band Aniday ook de moeite van het beluisteren en bekijken waard!

Naast vaste bandleden Paul Coenradi (gitaar), vriend van het eerste uur Johan (JayJay) Willems (toetsen, backing vocals), Luuk van Gerven (bas) en Andre Borgman (drums), die we beiden kennen van de gothic/metalband `After Forever`, werd het optreden nog eens extra ondersteund door `Ayreon’s Epic Rock Choir. Zij kwamen tijdens het nummer `No Turning Back` (de eerste single van het album) allemaal het podium op.

Het was duidelijk dat Robby himself kosten noch moeite (en met name dat laatste) gespaard heeft om van dit optreden een heus spektakel te maken. Voor de kritische bezoeker waren er best een paar kleine schoonheidsfoutjes op te merken. Waarschijnlijk gevolg van het feit dat Robby zo’n controlefreak is en eigenlijk veel te veel zelf wil doen en het lastig vindt om dingen aan anderen over te laten. Eigenlijk siert hem dat, maar het maakt wel dat hij op het podium behoorlijk druk is met wisselen van instrumenten en plaats. Van zijn kruk achter de vleugel, met een paar grote passen achter de microfoon, deze gitaar en dan die gitaar waardoor er tussen de nummers soms een net iets te lange stilte viel.

De muzikale veelzijdigheid van Robby Valentine kwam tijdens het optreden wel mooi naar voren. Met bandleden Luuk en Andre kan het bijna niet anders dan dat de melodieuze Rock kant, met een soms behoorlijk stevige climax, er uit springt. Maar ook gevoelig en ontroerend (voor mij persoonlijk zeker) zoals in het nummer `Dear Dad` , vertolkt achter de vleugel en gewoonweg prachtig. Verrassend met een nummer als `Magnum Opus` een vrolijk Beatles- achtig klinkend nummer, Robby’s ode aan een welbekend ijsje?, maakt je vrolijk. Een uptempo gepimpte versie van Abba’s S.O.S gezongen door Maria Catharina, `Imagine` van John Lennon en natuurlijk een stuk van favoriet Queen met het nummer `Bohemian Rapsody`, u noemt het maar. Robby Valentine en band brengt het allemaal met veel verve.

Aan het verzoek om, bijna aan het einde van het optreden, enthousiast mee te doen met `Black Rain`voor de opnames van de clip werd dan ook moeiteloos gehoor gegeven door het enthousiaste publiek, zelfs toen dit voor een tweede keer nodig was. Ik denk dat we al met al tot de conclusie kunnen komen dat Robby Valentine als muzikant en artiest behoorlijk ondergewaardeerd wordt in ons koude kikkerlandje. Daarnaast kan hij wel rekenen op een grote schare trouwe fans/volgers. Maar krijg je de kans, dan zou ik zeker naar een optreden gaan als ik jullie was. Goed voor zo’n twee en een half uur luister en kijk genot!

Setlist:
Interlude Bizarre
Bizarro World
Rockstar
The Magic Breeze
Mega-Man
No Turning Back (met Ayreon’s Epic Rock Choir)
Dear Dad
Fear of Heights (met Maria Catharina)
You’re Tearing Me Down (met Maria Catharina en Laura Guldenmond)
Magnum Opus
Deadbeat Boy
Life On Mars?
Schizophonicated
S.O.S. (met Maria Catharina)
Angel of my Heart
Imagine
Guitar Solo
Trip To The Moon
Close The Door
The Mistake
4th Rate Razorback (met Maria Catharina en Laura Guldenmond)
Save Myself (met Maria Catharina)
Black Rain (opnames voor de clip)
Bohemian Rhapsody
Over And Over Again

©Foto’s Rob Sneltjes/ Rockmuzine.nl

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ