Dictated (P3 – Purmerend, 21-02-2015)

Facebookrssmail

Dictated 21-2-2015In augustus 2014 kwam ik Dictated bij toeval tegen. Zij mochten ‘t Ukien in Kampen opwarmen voor een van mijn favorieten: Izegrim, maar ik had er meteen weer een favoriet bij. Toen ik de aankondiging voor P3 in Purmerend zag hoefde ik niet te twijfelen om ze weer eens te gaan zien. Nu echter met een opdracht: op pad voor RockMuzine. Mijn eerste uitstapje voor deze rock-site. Na wat berichtjes heen en weer met Sonja (Schuringa) voor een afspraak met de band resulteerde dat in een half uurtje gezellig kletsen backstage in de kleedkamer (het bleef netjes hoewel er wel gesproken is over optreden in bikini… tja afwachten maar) De band bestaat ondertussen al 5 jaar sinds de oprichting in 2010 door Sonja Schuringa en Jessica Otten. Na het uitbrengen van de eerste cd ‘Summary of Retribution’ (in eigen beheer) heeft de band een in groot deel van Europa gespeeld .

Dictated 21-2-2015-4Voor het schrijven van de tweede cd kreeg de band een steuntje in de rug van Henri Sattler (God Dethroned ) die potentie zag en graag zijn steentje wilde bijdragen. In 2013 was het weer tijd om de studio in te duiken en in augustus 2014 kwam de tweede cd uit, ‘The Deceived’. Dankzij Metalblade werd de cd goed gepromoot en kreeg meer en meer bekendheid.

Dictated 21-2-2015-5Tijdens het gesprek bleek dat Sonja en Jessica de touwtjes in handen hebben, “Er is wel ruimte voor inspraak hoor !”. Logisch want zij zijn het hart van de band. York Keijzer (vocals) is sinds kort ook toegevoegd aan de harde kern. Drummer Frank Schilperoort (o.a. Scarlet Claw , Rockzooi en drumleraar) en bassist Henri Sattler (God Dethroned) worden voor de liveshows ingehuurd; Een mooi stel bij elkaar. De klik is er overduidelijk, dat blijkt wel tijdens dit korte gesprek. En humor!! Er word dan ook veel gelachen .

Dictated 21-2-2015-9Zijn er nog sappige nieuwtjes? “Buiten de drie shows die de band in maart in Ierland gaat doen is er een kans dat nog een show op het Deathfest in Tel Aviv komt.” Heeft de band dan nog wensen of dromen? “Ja natuurlijk, een tour door Azie staat hoog op het verlanglijstje.” Waarna het tijd is om het gesprek te eindigen. Sonja bepaalt ondertussen wie nog wel en wie niet een biertje mag pakken en ik haal ondertussen mijn oordoppen uit mijn tas.

Forever Mortal (Purmerend) en Dystopia (Den Helder) mogen de zaal voorbereiden op Dictated. Een pittige klus want zalen zijn weleens beter gevuld geweest. Dit zal echter niets te maken hebben met de namen die vanavond optreden maar  waarschijnlijk met de overkill aan optredens waar je af en toe uit moet kiezen. Voor Dictated no problem: zaal vol of niet de beuk gaat er in. Op deze avond is ook uitgelegd dat Jessica voor de melodie zorgt en Sonja voor het betere beukwerk. Ook dat is op het podium wel een beetje terug te vinden. Jessica is geconcentreerd en gooit af en toe haar lange haren door de lucht. Sonja is de wildebras en haar gezicht speelt het nummer mee. Na de eerste nummers weet York het publiek toch naar voren te krijgen en wordt het toch nog een lekkere broeierige avond in P3 .

… en dat verlanglijstje met Azie bovenaan… als ik Sinterklaas was wist ik wel wat ik zou geven…

Setlist 21-2-2015
Intro
This Is To All
The Deceived
They Live, They Suffer, They die
Stonebreakers Rising
No Mercy For Cowards
Ultimate Retribution
No Absolution
Rail Of Death
Dispossession
The Basher

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ