Distant verplettert een bomvol Baroeg

Facebookrssmail

Het is 10 februari als Distant de release show van zijn derde album ´Heritage´ speelt in Baroeg. Het belooft een drukke avond te worden, waarbij er een lange rij staat om binnen te komen – iets wat niet al te vaak gebeurt bij Baroeg. Supports van deze avond zijn Bound in Fear, Kanine en Changing Tides.

Opener Changing Tides start met een halfvolle zaal, aangezien een groot deel van het publiek nog binnen moet druppelen. Hoewel de band zelf door de beschikbare ruimte weinig kan bewegen, is dat in het publiek niet het geval; vrijwel direct wordt er een moshpit opgestart. Desondanks is de frontman erg energiek en zet de band een goede show neer, met drie verschillende gastvocalisten. 

De volgende band die het podium betreedt is Kanine. De slammende deathcore van de Franse heren slaat snel aan bij het publiek en het duurt dan ook niet lang voor er weer een pit gestart wordt en men begint met headbangen. Ondersteund door een goede lichtshow zet de band een verpletterende show neer.

Laatste support van de avond is het Britse Bound in Fear. De heren zijn ondanks de (nog steeds) beperkte podiumruimte erg actief en krijgen het publiek dan ook direct meegetrokken in een dikke mosh pit. Muzikaal is de band duidelijk in vorm en vocalist Ben Mason laat met zijn vele mosh calls weten wat hij wil; geweld in de pit.

Eindelijk is het dan tijd voor Distant om het podium te betreden. Omringd door camera’s die de set opnemen brengen de heren een muur aan geluid met zich mee. De band is erg actief op het podium en wordt ondersteund door een geweldige lichtshow; combineer dit met hoe krap een uitverkocht Baroeg voelt en je hebt het idee dat je in een veel grotere zaal staat.

De setlist gaat natuurlijk vooral uit naar het nieuwste album ‘Heritage’, waarbij als klap op de vuurpijl Will Ramos het podium opstapt om te ondersteunen bij het gelijknamig nummer en zijn delen te “zingen”. Wat ook niet mag missen als Distant in Rotterdam speelt, is ‘Zeroten’, met Bound in Fear’s Ben Mason.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ